Iho kirkkaaksi!

Vihdoinkin uusin Bodaus-lehti (nro 8/2011) on ilmestynyt! Sieltä löytyy nimittäin heleän, hyvinvoivan ihon salaisuudet paljastava viiden sivun mittainen artikkeli, jossa olen toiminut asiantuntijan roolissa. Tein sen eteen töitä kokonaisen päivän.

Yleisesti ehkä kuvitellaan, että ihon hoito on pelkästään ulkoisesti voiteiden avulla. Suurempi merkitys on kokonaisvaltaisella ihon hoidolla, joka tähtää myös ihon sisäiseen hyvinvoinnin huolehtimiseen. ”– se, mitä näemme peilistä, ei yksin kerro ihon kauneudesta ja hyvinvoinnista.” Puhuttaessa ihon terveydestä usein jätetään huomiotta optimaalisen ravinnon ja liikunnan merkitykset.

Ihon hyvinvointi heijastaa koko kehon terveydentilaa. Iho-ongelmat syntyvät sekä puutteellisesta liikunnasta että vääränlaisesta ravinnosta. Riittävä ja säännöllinen liikunta, erityisesti ulkona tapahtuva, on erinomaista ihonhoitoa, sillä ”se aktivoi sisäeritysrauhasten toimintaa” ja parantaa verenkiertoa. Hyvä kuitenkin muistaa, että urheilun yhteydessä tapahtuva jatkuva hikoilu ja suihkussa käyminen kuivattavat ihoa, joten kannattaa investoida sopiviin mietoihin pesuaineisiin.

Ravintoaineiden kohdalla selvitän artikkelissa erikseen jokaisen kohdalla, millaisia vaikutuksia niillä on ihon terveyteen ja mistä niitä saa. Käsittelen mm. eri vitamiineja ja mineraaleja – veden vaikutuksia unohtamatta. Tarkemmat selostukset löytyvät artikkelista.

Sivuan myös hieman ihon pahimman vihollisen, ultraviolettisäteilyn, vaikutuksia ihoon. Kerron lisäksi hieman suoliston kunnon yhteydestä ihon hyvinvointiin: ”happamoittavat aineenvaihduntajäämät ja myrkyt aiheuttavat iholle ärsytyksiä, tulehduksia ja couperosa-ihoa”. Ehdottomasti on muistettava, että hyvään ihonhoitoon kuuluu myös suolistosta huolehtiminen.

Artikkelista löytyy lisäksi konkreettisia ulkoisen ihonhoidon vinkkejä kuuden kohdan listan muodossa. Käsittelen eri ihonhoitotuotteiden merkityksiä ja käyttötapoja. Esimerkiksi hyaluronihapon vaikutuksesta iho näyttää kirkkaammalta.

Jos kiinnostuit ja haluat tietää asioista enemmän ja tarkemmin, uusimman oman kopion Bodaus-lehdestä voi käydä ostamassa lähimmästä kaupan lehtihyllystä!

Erittäin viihtyisää joulunalusviikkoa toivottaen,

Marita Isomäki

 

I was an expert on a five-page article about skin care to a magazine called Bodaus. My point in a nut shell was that skin care is not only about taking care of it from the outside with lotions, for the most you have to consider the inside aswell: what you eat, how much you drink, if you’re stressed, how much time you spend outside: these are just a few examples that have a lot to do with your skin’s healt. In the article I talk about skin care from many aspects and give clear examples on how to do it!

 

Jag var  en expert på en fem sidig artikel om hys välmående på en idrotts magazin Bodaus. Jag berättade hur maten, solen, idrottning osv. påverkar hys hälsa. Det handlar inte bara alttså om olika cremer, viktigt är det vad händer på inre sidan. Jag gav också konkreta examplar om hur man kan ta hand om sin hy på både inre och yttre sidan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>