Maanantaipäivän ensimmäinen asiakas

Viikonlopun jälkeen rutiineihin pääsemiseksi pitää pinnistää, aamulla laittaa vähän enemmän väriä meikeistä, etsiä se lempisilkkihuivi  kaulaan ja mielellään ajaa töihin stressittömästi aamuruuhkan jälkeen. Näin on toiveita aloittaa viikko positiivisissa merkeissä.

Jo matkalla töihin puhelin soi pari kertaa –tietysti lehtimyyjiä. No, työtäänhän heidänkin on tehtävä.

Ensimmäisenä päivän asiakkaana avaan oven keski-ikäiselle naiselle, joka ensimmäistä kertaa elämässään tulee kasvohoitoon. Hän totesi, että yhdessä yössä iho rupsahti, näytti tosi väsyneeltä, värittömältä, paitsi nenän pielet ja poskipäät. Ennen hoitoa hän täytti Ihoanalyysikaavakkeen. Hoidon jälkeen tiedustelin lähemmin kotihoitotuotteista. ”Ihan vaan saippuaa ja vettä, joskus jotain marketin kosteusmaitoa tarjouksesta. Mutta en mitenkään säännöllisesti, koska en nyt ole huomannut mitään sen kummempaa eroa.” Hän vilkaisi peiliin noustuaan hoitopediltä ja oli erittäin motivoitunut kuulemaan, miten jatkossa on parasta hänen alkaa huolehtia ihostaan. Annoin hänelle FitLine-vitamiinijuoman ja aloin kertoa ihan perustuotteiden merkityksestä.

Oikeaoppinen puhdistus, ihon kosteustasapainon säilyttäminen, aurinkosuoja läpi vuoden. Astiatkin me pestään Fairylla, että rasvat liukenee. 1)Totta toki kasvot tulee puhdistaa siihen tarkoitetulle puhdistustuotteella. Se puhdistaa ihon huokosia myöden, poistaa luonnollisen hilseilyn kautta irronneet kuolleet solut ja luistaa hyvin iholla levitettäessä pyöröliikkein, pitää ihon pinnan pehmeänä. 2) Kasvovesi ei saa missään tapauksessa kuivattaa. Sen tarkoitus on palauttaa ihon normaali happovaippa seuraavien hoitotuotteiden imeytymistä varten, palauttaa tasapaino puhdistuksen jälkeen. Se myös virkistää ja antaa raikkaan tunteen iholle. 3)Jotta iho saa sen oman heleytensä ja värinsä takaisin, kotikuorinta hellävaraisesti 2 kertaa viikossa. BeautyLine-sarjan Soft Peeling-kuorintavoide sisältämiensä jojobaöljyrakeiden ansiosta heti luonnollisesti antaa suojan ja elinvoiman käsitellylle iholle. Se ei vahingoita katkenneita, pieniä verisuoniakaan (couperosa) poskipäissä ja nenän pielissä. 4) Rohkenin esitellä vielä saman sarjan kosteusnaamion, koska se on niin verraton kosteuden kyllästäjänä iholle kuin iholle. Muistutin, että sitä levitetään näkyvä kerros, annetaan vaikuttaa 10-15 minuutin ajan ja loppu pyyhitään kasvovedellä, sillä se hurahtaa ihon sisään patentoidun ainesosasten imeytymiskonseptin (NTC) vuoksi. Selitin, että juuri patentoitu NTC-konsepti takaa tuotteiden sisältämien ainesosasten imeytymisen aina ihonalaiskerrokseen asti eli sinne missä niiden tulee vaikuttaakin. Laitoin hänen käden selälleen vaikuttamaan. Uskomatonta, miten nopeasti naamioaine imeytyi ihoon. 5) Päiväksi valitsin sarjan Anti-Aging-päivävoiteen, jossa SPF-UV-suojakerroin on 15. Kaikki nämä hoitotuotteet sisältävät sitä iholle kaikkein tärkeintä: hyaluronihappoa. Se on tärkein soluväliaineen osa ja se kykenee muodostamaan veden kanssa paksun hyytelön.

Asiakas vilkaisi vielä ennen hoitoa täyttämäänsä ihoanalyysikaavaketta, joka yksiselitteisesti kertoi, mitä hänen ihonsa tarvitsi.  Kiitollisena hän halusi kokeilla BeautyLine-kosmetiikkasarjan tuotteita, johtuen mm. selkeistä positiivisista tuloksista toiselle käden selälle, ja hän oli silmin nähden tyytyväinen peilikuvaansa ”pitkästä aikaa”. Ja vielä kun muistutin 30 vuorokauden tyytyväisyystakuusta tuotteille eli 30 vuorokauden palautusoikeudesta ja mahdollisuudesta kanta-asiakkuuden kautta 20%:n etuun asiakashinnasta, kun ottaa  kaikki nämä tuotteet: puhdistusmaidon, kasvoveden, kuorintavoiteen, kasvonaamion ja Anti-Aging- päivävoiteen.  Mainitsin tuotteiden keskinäisen synergian nopeuttavasta vaikutuksesta ihon palauttamiseksi ja korjaamiseksi luonnolliseen tasapainoon.

Asiakasta jäi selvästi vielä kutkuttamaan Mirabella-värikosmetiikka. Sovimme uusintakerran kuukauden kuluttua, jolloin tutustumme tarkemmin meikkeihin.

Päiväni alkoi mukavasti, samoin viikko sai oikea alun!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

ps. Voit itsekin täyttää vastaavan ihoanalyysikaavakkeen ja tulla tutustumaan juuri sinun ihosi tarvitsemiin tuotteisiin. Kaavakkeen löydät tästä: Ihoanalyysilomake. Voit sen jälkeen halutessasi ottaa yhteyttä, niin perehdytään yhdessä ihosi tarpeisiin!

 My Monday

My first customer was a middle-aged woman who was coming to her very first facial. She told me that just in one night her skin changed; it looked tires and pale. After the treatment I asked how she took care of her skin at home. “Just water and soap, sometimes a discount product from the supermarket. But not regularly because I haven’t noticed any need to do so before.” She looked into the mirror and was very enthusiastic to learn more how she could take care of her skin at home.

1) The face needs to be washed with proper products. 2) The tonic lotion must not dry out the skin. 3) Home peeling twice a week (Soft Peeling from BeautyLine). 4) Moisture mask: leave it on for 10-15 minutes and wash it off with water. 5) Anti-Aging-daycream with SPF 15.

At the end she was very eager to try BeautyLine-products because she saw the positive outcomes immediately and she was very happy with what she saw in the mirror.

She was also quite curious with Mirabella-mineral cosmetics and we made a new appointment when she could learn more about them.

My day started nicely!

 

Min måndag

Dagens första klient var en medelålders kvinna som kom till hennes fösta ansiktsvård. Hon tyckte att ansikten bara hade ändrats i en natt: det såg trött och blekt ut. Jag ville veta hur hon tog hand om hyn hemma. ”Bara med tvål och vatten. Men inte regelbundet eftersom jag inte har sett nån skärskilt ändring.” Efter vården tittade hon på spegeln och var väldigt nyfiken om att höra mer hur hon kan sköta hyn hemma.

1) Ansikten ska tvättas förstås med rätta produkter. 2) Tonic vatten får inte torka ut hyn. 3) Skala hyn 2 gånger i veckan (Soft Peeling av BeautyLine). 4) Fuktmasken ska man lämna på 10-15 minuter och sen tvätta bort med vatten. 5) Anti-Aging-dagkrem med SPF 15.

Hon ville faktiskt prova BeautyLine-produkter eftersom hon såg positiva resultater genast.

Hon var också intresserad av Mirabella-mineralkosmetiken och vi bestämde att hon kan komma igen och då skulle vi titta mera på dom.

Min dag började bra!

 

One thought on “Maanantaipäivän ensimmäinen asiakas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>