Vanhetessamme alamme syödä omaa kehoamme

Ihanaa, kun yleisön joukosta aina löytyy henkilöitä, jotka ovat käyneet kuuntelemassa luentojani jo vuosia, vuosia sitten. Olen nyt tilanteessa, että kuulija saattaa luennon jälkeen tulla kertomaan, mikä lause/asia oli tehnyt häneen käänteentekevän vaikutuksen. Muutakin kuin kerran on muistutettu vanhenemisesta, mitä se oikein merkitsee. Selväähän on, että iän karttuessa emme enää ole ns. priimaa, vaan elintoimintamme epätarkkenevat, ilmenee erilaisia terveyshäiriöitä. MDD:n toimitusjohtajan  Antero Koposen mukaanhan normaali ruoka aikaansaa  meissä normaalit kansantaudit, eli käytämme enenevässä määrin erilaisia lääkkeitä. Vuodet vierivät, ja me menemme pikkuhiljaa kasaan, sillä vanheneminen on sitä, että alamme hyödyntää kehoamme mahdollisuuksien mukaan kompensoidaksemme puutoksemme. Etenkin, jos ja kun nauttimamme ruoka ei täytä sille asetettuja alkuperäisvaateita.

Aromaterapiahoidot ovat aina olleet hoitolani kestosuosikkeja kokonaisvaltaisuudessaan. Ihminen on täynnä erilaisia hermopäätteitä ja niiden heijastuskohtia iholla. Hermopäätteiden paineluun yhdistetään aromaattiset, juuri yksilöllisesti valitut, öljyt iholle levitettyinä. Öljyt imeytyvät täysin ihoon, eli ei ole mistään öljykäsittelystä kysymys. Kaksituntisen hoitotuokion aikana aromaterapia vaikuttaa positiivisesti henkilössä sekä fyysisiin että henkisiin ominaisuuksiin. Lopputuloksena on mielen keveys ja muutenkin rentoutunut, tasapainoinen olo. Kukapa tulee ajatelleeksi neljän kerran aromaterapiahoitosarjaa helpottamaan suruaikaa rakkaan omaisen poislähdön hetkellä. Perhe oli menettänyt äkillisesti ja traagisesti juuri täysi-ikäiseksi tulleen ja elämänsä alussa olleen poikansa. Äiti ei halunnut kuitenkaan turvautua kemiallisiin, rauhoittaviin lääkkeisiin. Suru pitää surra ja itkut itkeä. Suosittelin 4 kerran viikottaista aromaterapiasarjaa. Maanantaina hautajaiset olivat takana, ja äiti oli selvinnyt mielestään kunnialla, kokonaan sortumatta. Sovimme vielä yhden lisähoitokerran parin viikon päähän tilanteen tarkistukseksi.

Viime perjantai-iltana oli juhlallinen Suomen CIDESCO-Kosmetologiyhdistyksen 40-vuotis- Gaalaillallinen. Miten upeasti juhlasali olikaan koristeltu, miten upeita juhla-asuja ja täydellinen illallismenu. Mukana oli myös ulkomaisten CIDESCO-jaostojen edustajia eri maista, aina Amerikkaa myöden. Heidän puheissaan ylistettiin suomalaisen kosmetologin koulutusta, monipuolista asiantuntemusta, osaamista ja työtaitoja. Vertailtaessa suomalaista kosmetologia ulkomaisiin hänet nostettiin työtaidoissaan ylimmälle korokkeelle. Minulta kyseltiin useaan otteeseen, jatkaako tyttäreni äitinsä jalan jälkiä. Hän vastasi tähän kysymykseen jo hyvin nuorena: ”Minä en rupea iltaisin töitä tekemään”.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

When we get old we start eating our own body.

What does getting old mean? It’s obvious that when we get older we are no longer as good as new; our bodily functions irregulate, some health issues appear. Antero Koponen, the president of MDD, says that regular food gives us regular folk diseases which mean that we start using a lot of medicines. As the years go by we start to go down because getting old means that we start to use our body to compensate the losses. This happens particularly when the food we’re eating isn’t giving us everything it’s supposed to give.

Aromatherapy treatments have always been my all time favorites. Humans are filled with different nerve-ends and they mirror all over the skin. You press the nerve-ends and combine it with individually picked oils. The treatment takes two hours and it affects positively both physically and mentally. After it you feel relaxed and balanced. I have even helped one mother’s grief when he had just lost her son using aromatherapy.

Last Friday I was at CIDESCO-cosmetology association’s 40-year’s Gala dinner. Everything looked amazing: decorations, dresses and a perfect menu. It became soon pretty clear, while listening to different speeches, that the Finnish cosmetology studies are very versatile and that we’re quite good at what we do compared to other countries. I was asked many times if my daughter would follow my footsteps and also become and cosmetologist. She had an answer for that question already when she was little: “I won’t work in the evenings!”

 

När vi blir gamla, börjar vi äta upp vår egen kropp.

Vad menar det med att bli gammal? Det är givet att vi inte längre är ”prima” utan våra kroppsfunktioner blir oexakta, vi får några hälsoproblem. Enligt Antero Koponen, MDDs redaktionschef, vanlig mat ger oss vanliga folksjukdomar, vilket betyder det att vi använder mycket mediciner. Vi börjar gå ner eftersom vår kropp försöker kompensera det som inte längre finns där. Och allt börjar med maten som inte träffar sina krav.

Aromaterapi har alltid varit min favorit. Människan är fylld med nervavslutningar och deras reflektioner på hyn. Man pressar på nervavslutningar och tillsätter olika individuella oljor. Behandlingen tar två timmar och det har effekt på både fysiska och mentala egenskaper. Efter det känner man sig relaxerad och balanserad. Jag har till och med hjälpt en mamma som just hade förlorat sin son.

Förra fredagskvällen var jag på CIDESCO-kosmetologförenings  40 års Galasupé. Allt såg härligt ut och maten var perfekt. Det blev ganska klart när man lyssnade på olika tal att Finlands kosmetolog studier är mångsidiga. Jämfört med andra länder jobbar vi på en väldigt professionellt nivå. Jag frågades ganska ofta om min dotter ska följa mina steg och bli kosmetolog. Hon har gett svaret till frågan redan när hon var liten: ”Jag ska inte jobba på kvällarna!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>