Kyllä jotain olen ymmärtänyt!

Neljätoista vuotta sitten lopetin luontaistuotepillereiden tai -kapseleiden käytön lisäravinteina.  Olin luontaistuotekaupan suosikkiasiakas ja luontaistuotteiden kestosuosittelija.

14 vuotta sitten tapahtui käänne, kun huomasin paksujen hiusteni ohenevan ohenemistaan uhkaavasti. Siihen aikaan minun oli vaikeuksia löytää tarpeeksi isoa, pyöreää poninhäntäneulaa, joka olisi riittänyt hiusteni sitomiseksi yhteen. Hiukset yksinkertaisesti alkoivat vaan lähteä. Olinhan jo laittanut korvan taakse asiakkaiden kommentit, että erilaiset pillerit, kapselit tulevat kokonaisina ulos, siis eivät imeydy, ja suositellut huhmareen käyttöönottoa. Itse siihen aikaan, tietysti, olin käyttänyt ja käytin kaiken taitoni ja viimeisimmät tiedot, mitä vaan oli julkaistu tai kirjoitettu, hiustenlähdön minimoimiseksi.

Kaikeksi onneksi korviini kantautui asiakkaan kautta tieto nestemäisistä, elintarvikkeiksi luokiteltavista ravintolisistä. Tosiaan viranomaiset olivat luokitelleet nämä veteen liukenevat jauhemaiset, NTC-patentin omaavat ravintolisät elintarvikkeiksi. Todisteena tästä on mm. ravintolisien ALV-prosentti = 13%, kun luontaistuotteilla se on 23%. Silloin ymmärsin, että en tarvitse ravinnon aukkojen täydentämiseen enää luontaistuotepillereitä/-kapseleita. Kun olin juonut kolme kuukautta nestemäisinä nautittavia ravintolisiä, hiusten lähtö pysähtyi. Nämä ravintolisät eivät suinkaan ole mitään ihmeaineita, vaan saavuttavat positiivisen vaikutuksensa, kuten optimaalinen ruokakin yleisesti ottaen.

Nyt on uutisoitu muutama päivä sitten tutkimus (pääset lukemaan siitä lisää TÄSTÄ ) luontaistuotevalmisteiden käytöstä aiheutuvista haitoista. Kysymys on suomalais-amerikkalaisesta tutkimuksesta. Yksittäisvalmisteet tai yksittäiset ainesosaset, jotka kaikki ovat kenties eri valmistajien ja eri purkeissa, eivät voi mielestäni mitenkään toimia kehossa harmonisessa yhteistyössä keskenään. Selvää on, että luontaistuotevalmisteiden mukana väistämättä saamme myös erilaisia mm. sidosaineita, täyteaineita, joita kroppa ei kaipaa. Keinotekoisia, synteettisiä ainesosasia tulee jo muutenkin yllin kyllin tahtomattamme veden, ilman, ruoan, lääkejäämien muodossa. Tämä vaan on tätä elämää.

Silloin 14 vuotta sitten minun, tutkijaluonteeni vaatimana, piti itselleni todistaa, onko eroa, jos käyttää luontaistuotevalmisteita tai nesteenä nautittuja NTC-ravintolisiä. Siihen aikaan omassa praktiikassani olin jo yli 10 vuotta tehnyt asiakkaille hivenaineanalyysejä hiuksista. Tein testiluontoisesti analyysejä: 1. asiakkaat, jotka noudattivat 3 kuukautta hivenaineanalyysin perusteella suositeltavia luontaistuotevalmisteita ja sitten jatkoivat entiseen malliin ilman valmisteita. Analyysi tehtiin alussa ja vuoden kuluttua. Vuoden kuluttua otettu tulos oli lähes identtinen ensimmäisen analyysituloksen kanssa. 2. Toinen ryhmä käytti koko vuoden ravinnon lisäksi NTC-ravintolisiä perusruoan tukena. Heillä arvot olivat vaan parantuneet lähtötilanteen arvoista. Tänä päivänä sveitsiläinen sairaskassa Galenos suositteleekin tätä käytäntöä sairauksien ennaltaehkäisyyn. He perustelevat käytännön kolmen vuoden tutkimuksellaan NTC-ravintolisien jatkuvasta käytöstä.

Elämä kantaa, ja ajoitus monesti sattuu ns. nappiin.

Ensi sunnuntaina on Suomessa luennoimassa näiden NTC-Ravintolisien asiantuntijalääkäri, Dr. Tobias Kuhne. (Lisätietoja Terapiahuone Maritan Facebook -sivulla)

Tämän tutkimusuutisen rinnalla kaikki muu jutustelu tuntuu niin vähäpätöiseltä!

Ensi Viikolla lisää, myös Suomen Kansallisesta Kongressista.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>