Kauneutta sisäisesti ja ulkoisesti

Jo puolen vuoden ajan olen pitänyt kauneusiltoja. Olemme kokeilleet kauneudenhoitotuotteita naamion kera kasvoille. Sivustaseuranneena eniten ihmetyttää osallistujien ihastelu lopputulokseen. He eivät saa sormiaan irti kasvoiltaan, niin muuttuneelta iho tuntuu ja näyttää. Tosiasiassa itsekin hämmästyn positiivisesti kerta toisensa jälkeen. Merkillistä, miten loppujen lopuksi lukumääräisesti pienellä kappalemäärällä hoitoaineita on mahdollista vaikuttaa positiivisesti ja monipuolisesti erityyppisiin iholaatuihin, kuivaan, herkkään, ikääntyvään, näppyläiseen, sekaihoon. Lopputulos näissä kauneusilloissa pohjautuu yksinkertaiseen lähestymistapaan, eli iho tunnistaa ainesosaset hoitotuotteissa omiensa kaltaisiksi, jolloin iho reagoi halutulla tavalla. Kuulen illan loputtua ”Olen nuorentunut vuosia”, Löystyminen ja Velttous ovat pois kasvoilta”, ”Silmin huomattava”, ”Tuntee iholla, että vaikuttaa”.

photo1 (1)

Aloitan illan kertomalla seuraavia tosiasioita: Iholla on oma kemiansa, ja sen jäljittäminen eli luontoa jäljittelemällä päästään ongelman ytimeen, vaikutamme jälleenrakentavasti, suojaavasti ja ihon kuntoa ylläpitävästi. Ei tarvita mitään ihmeaineita, kun tiedämme, että ihon sarveiskerroksen päällä kuuluvat olla ihon puolustusjärjestelmään tervehdyttävästi vaikuttavat elävät maitohappobakteerit. Maallikolle tulee heti mieleen Jugurttinaamio, vai!

Vahingoittunut, ärsyyntynyt, tehokasta uusiutumista kaipaava, tulehduksiin taipuvainen, näppyläinen iho huutaa vahvaa oman vastustuskyvyn vahvistamista, suojamekanismien elvytystä. Muistettakoon harmilliset säteilyärsytykset kasvojen iholle tietokoneruudun kautta. Ubikinoni eli Q10 edistää tunnetusti ihosolujen biologisia prosesseja. Molekylaarisen hapen tiedetään tukevan ihon aineenvaihduntaa ja nopeuttavan solujen uusiutumista.

WP_20140629_001

Ihon kuntoon vaikutamme itse asiassa enemmän sisäisesti kuin ulkoisesti. Jos emme kiinnitä huomiota, mitä syömme tai jätämme syömättä, niin ennen pitkään iho oirehtiessaan eri lailla tuo meille päivittäisiä hankaluuksia. Lyhyesti, jos iho-ongelmat johtuvat elintavoista, ei yksinkertaisesti riitä, että ihoa hoidetaan vaan ulkoisesti. Emme vaan ole tyytyväisiä, kun katsomme itseämme peilistä.

Muistetaan Suomen maaperän mineraaliköyhyys monien mineraalien suhteen. Muistetaan, että ihon terveys lähtee suolistosta. Muistetaan, että antioksidantit neutraloivat iholla harmilliset vapaat radikaalit. Eli oikeastaan voiteiden ja erilaisten kalliiden hoitoaineiden sively tulehtuneeseen ihoon on sama kuin lahon talon maalaaminen. Maali rapisee ajan oloon pois ja alta paljastuvat todelliset vauriot.

Vanhenemisen vauhti ja tapa johtuvat pitkälti perintötekijöistä. Perintötekijöihin emme voi paljolti vaikuttaa, mutta sen sijaan ihon vanhenemisreaktioihin, ihon herkkyyteen, tulehdusalttiuteen, aknetaipuvaisuuteen voimme itse vaikuttaa. Helpotusta tuovat hyvä ravinto, liikunta ja ihoa hellivät hoitoaineet.

Pidetään mielessä tärkeänä osana välttämättömien aminohappojen lähde elimistön perusrakennusaineina. Oikea lihashuolto ylläpitää lihaksia, myös niitä pieniä kasvolihaksia. Lisäksi proteiinit osallistuvat immuunipuolustukseen ja hormonijärjestelmän toiminnan ylläpitämiseen. Nämä seikat yhdessä ja erikseen vaikuttavat ihon kuntoon.

WP_20140629_002

Katoava ihon kimmoisuus kuvastaa tukirakenteiden, kollageenin ja elastiinin, vähenemistä sekä verenkierron heikkenemistä. Kollageenia on monissa ihonhoitotuotteissa. Tosiasiassa se isomolekyylisenä ei pääse imeytymään ihon lävitse. Näin ravinto on se ainoa oikea ratkaisu, sillä valkuaisen aminohapoista elimistä rakentaa/syntetisoi kollageenia ja elastiinia C-vitamiinin myötävaikutuksella.

Ihossa esiintyy luonnostaan kosteuttavaa hyaluronihappoa. Se pystyy sitomaan itseensä jopa 1000 x oman painonsa verran vettä. Ihon kannalta katsoen se on ihomme täyteaine. Ihomme täyteläisyys, rypyttömyys ovat riippuvaisia solujemme tuottamasta hyaluronihappomäärästä, kuten ihon omat luonnolliset korjaantumisreaktiotkin. Näin kaikki hyaluronihappoa vaativat prosessit saattavat heiketä iän myötä.

Ongelmana yleensä on hyaluronihappomolekyylin koko, joka on 3000 nm, kun taas solujen välisen tilan läpimitta on noin 100 nm. Näin tavanomaisen hyaluronihappo-molekyylin on mahdoton imeytyä ihosta syvempiin kerroksiin. Mikä on johtanut ihon kannalta rajuihin injektiomenetelmiin. PM International AB on nykyaikaista, patentoitua NTC-tekniikkaa hyväksi käyttäen onnistunut aikaansaamaan tarpeeksi pienimolekyylisen hyaluronihapon, joka tavoittaa ihonalaiskerrokset ilman injektioita. Hyaluronihappomilekyylit vasta perillä soluväliaineessa, ihon omien kaltaisina molekyyleinä, osallistuvat normaaliin soluaineenvaihduntaan. Ne siellä vasta sitovat lähes 1000 x itseensä vettä, ja näin saamme nuorekkaan ja pehmeän ja täyteläisen ihon ylläpidetyksi.

WP_20140624_002

Luonnon omilla keinoilla päästään luonnollisiin tuloksiin. Ihon nuorekkuus säilyy, kun levitämme iholle hoitoaineita, jotka reagoivat halutulla tavalla ja jotka iho tunistaa omiensa kaltaisiksi. Vaikutuksen tuntee ja näkee välittömästi.

Niin, se on tässä LINKKI eli kosmetiikka ulkoisesti ja LINKKI eli Optimaalisetti ja oikeat ravintolisät sisäisesti.

WP_20140629_004        WP_20140629_003

Blogitervesin, Marita Isomäki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>