Glukomannaanikuitu auttaa laihtumaan

EU:n parlamentti hyväksyi viime vuonna lausunnon, jonka mukaan glukomannaanikuitu auttaa laihtumaan.

Tässä on helposti toteutettavissa oleva keino kiriä rantakuntoon.

Pienemmillä ruoka-annoksilla tullaan kylläisiksi, eli tulet tyytyväiseksi syötyäsi normaalia vähemmän. Ruoka-annoksestasi saat vähemmän kaloreita, ja laihdut.

Glukomannaanikuidun laihduttava vaikutus perustuu siihen, että kuidut imevät vettä ja laajenevat jopa 300-kertaisiksi. Vatsa täyttyy osittain kuituhyytelöstä, on täyden oloinen. Nälkä ei pääse yllättämään laihduttajaa yhtä helposti kuin pelkällä niukkaenergisellä dieetillä.

Lisäksi kiinnität huomion perunan, riisin, pastan ja leivän määrään.  Vähennät niitä ja vastaavasti lisäät nautitun valkuaisen määrää ruoka-annoksissasi. Kun leivän syönti vähenee, niin rasvan ja leikkeleitten määräkin vähenee.

Aamiaiseksi voit syödä pari kananmunaa tai kanan rintaleikettä.

Jotta elämä ei käy liian ankeaksi, kerran viikossa voit pitää ns. karkkipäivän. Vain yhden. Sallittuja ovat silloin makeiset, jäätelö, kermaperunat, ranskalaiset, viinit, oluet, kahvikonjakit, kakut, pullat… kohtuudella nautittuna.

Huomaat, että näin laihduttaessasi, turvotus ja ilmavaivat häviävät varsin nopeasti. Jäykkyys katoaa, mieli virkistyy. Kun vielä otat mukaan viikossa 3-5 x pulssia kohottavaa liikuntaa, 45 minuuttia kerrallaan, niin kahdessa kuukaudessa pääset karistamaan reippaat 10 kiloa. Helposti parissa kuukaudessa rapisee 6 kiloa tekemättä mitään kuntoilua.

Glukomannaanikuitu imee nälän. Ravintolisän (käy tutustumassa TÄHÄN)  päivittäinen nauttiminen veteen sekoitettuna 15 – 30 minuuttia ennen päivän 3 pääateriaa  totuttaa sinut terveelliseen ateriarytmiin. Ravintolisäjauhe nautitaan välittömästi veteen sekoituksen jälkeen.  Se pitää sinut kylläisenä pitkään ja hillitsee tehokkaasti makeanhimoa ja napostelun tarvetta.  Tehokkainta tässä suhteessa on, kun ½ tuntia ruokailun jälkeen nautit kromia sisältävää emäsjauhetta (TÄTÄ).  Kromi tutkitusti parantaa sokeriaineenvaihduntaa elimistössä,  minimoi verensokeriheilahteluja ja tasapainottaa makeanhimoa.   Samalla aikaansaadaan Happo- Emästasapainon tuki kohdalleen, jolloin se helpottaa ja edesauttaa laihtumista oikealla tavalla.

EU vahvisti viime vuoden toukokuussa terveysväitteen, jonka mukaan konjac-kasvin juurimukulasta peräisin oleva glukomannaanikuitu laihduttaa yhdessä vähäenergisen ruokavalion kanssa. Tämä on ensimmäinen kerta EU:n historiassa, kun elintarvikkeen ainesosa on saanut laihduttavan terveysväittämän.

Glukomannaanikuitu huolehtii osaltaan suoliston riittävästä kuidun saannista ja tukee vatsan normaalia toimintaa laihdutuksen aikana.  Ravintolisä sopii pitkäaikaiseen käyttöön kaikenikäisille tukemaan terveellistä ja tavoitteellista laihtumista, niin naisille kuin miehille. Käyttö voi olla kuurinomaista tai niin kauan kunnes painotavoite on saavutettu.

Loppukesästä vaatteet eivät kiristä eikä napit sinkoile, kun aina ennen iltäsyöminkejä nautitaan glukomannaanikuitua veteen sekoitettuna. Tämän yksinkertaisemmaksi laihtumista ei voi tehdä!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>