Onko eroa, onko mies tai nainen, nuori tai vanha?

NAISTEN RAVINNONTARVE

Ravinnnontarve on yksilöllinen. Siihen vaikuttavat ikä, harrastatko liikuntaa, poltatko vai syötkö e-pillereitä/lääkkeitä. Kaikki ravintoaineet ovat tärkeitä, vaikka erikseen tässä mainitsen kalsiumin ja raudan, joista kumpikin ovat uskomattoman tärkeitä, jotta voimme tosi hyvin. Raudan puute saa naiset kärsimään väsymyksestä ja haluttomuudesta. Jo hiemankin alentunut rauta heikentää puolustusjärjestelmää, fyysistä suorituskykyä ja henkisiä toimintoja. Eli huolehdi riittävästä raudan saannista.

Kalsium on myös tärkeä, koska se vähentää riskiä altistua luuston haurastumiseen.

Naisilla yleisesti ottaen on pienempi kaloritarve kuin miehillä. Näin naisilla on haastavampaa ja vaativampaa ruoan suhteen, mitä he syövät.

KUINKA NAISTEN RAVINNONTARVE MUUTTUU LÄHESTYTTÄESSÄ VAIHDEVUOSIA?

Ikä on myös yksi tekijä, joka vaikuttaa ravintoainetarpeeseen. Päällimmäisenä nousee D-vitamiinitarve, joka kasvaa iän myötä. Usein aiheenvaihdunta laskee vaihdevuosissa ja näin painokin tuppaa nousemaan helpommin. Olen tavannut monesti hämmästyneitä naisia epätoivoisina yht’äkkisestä painonnoususta, vaikka ruokailutottumuksissa ei ole juuri ollut sanottavaa muutosta. Minun neuvoni on päivittäinen, vaikka vähäinenkin, liikunta. Reipas kävely lienee helpointa jokaiselle ottaa päivittäiseksi rutiiniksi. Itse hoidan tätä sauvakävelemällä. Jos on kyse vain muutamista ylimääräisistä kiloista, ja ruokailutottumukset ovat kunnossa, voi juuri säännöllinen liikunta olla se onnekas ratkaisu painonhallinnassa.

mamma mia

Parhaat ja aivan uskomattomat tulokset olen tässä yhteydessä saanut 28 päivän Terveyskuurilla. Terveyskuuri on jo vuosia ollut mm. Norjassa terveysklinikoiden käytössä. Lisätietoja saat soittamalla minulle p. 050-55 25 193.

MIKSI NAISILLA ON SUUREMPI RASVAMASSA KEHOSSA KUIN MIEHILLÄ?

Ero rasvamassan suhteen voi vaihdella hyvinkin paljon eri yksilöiden välillä. Mutta yleisesti naisilla on enemmän rasvaa kehossa kuin miehillä. Pelkkä vilkaisu takamustaan ja reisiin riittää. Lisäksi naisten ihonalaisrasvavarastot ovat suuremmat kuin miehillä. Luultavasti nämä naisten rasvavarastot on ajateltu raskauden ja imetyksen ajan lisätarpeeseen.

Hormoniperäisestä säätelystä sanoisin, että miehillä on taipumus varastoida rasvat vatsan seudulle. Tämä on testosteronin temppuja; estrogeeni puolestaan edesauttaa naisilla rasvan kertymistä lantion ja reisien seudulle. Tilanne muuttuu vuosien myötä: vaihdevuosissa estrogeenituotanto laskee, joten naisilla myös alkaa rasvaa kertyä vatsan seudulle. Miehillä taas kun testosteronituotanto laskee, ikääntyminen saattaa tuoda taipumusta rintojen kehitykseen.

MIKSI MAKEANHIMO ESIINTYY ERITYISESTI KUUKAUTISTEN AIKANA?

Kuukautisten aikana energiatarve lisääntyy noin 10%. Kun tekee mieli silloin suklaata tai muuta makeaa, ehkä keho yksinkertaisesti kertoo näläntunteesta. Silloin voisi vaikka nauttia suurempia välipaloja, mielellään hedelmien, marjojen muodossa, ja syödä erityisesti säännöllisesti.

770px-Chocolate

VAIKUTTAAKO PAINO ALTTIUTEEN TULLA RASKAAKSI?

Kyllä. Jos BMI-arvosi laskee alle 19, olet alipainoinen. Silloin taipumus kuukautisten poisjäämiseksi on ilmeinen etkä voi tulla raskaaksi.

Toisaalta ylipaino laskee myös osaltaan raskaaksi tulemisen mahdollisuuteen.

ONKO PELI PELATTU, KUN OLEN KOKO ELÄMÄNI SYÖNYT EPÄTERVEELLISESTI? SEN SEURAUKSENA KORKEA VERENPAINE JA KORKEAT KOLESTEROLIARVOT.

Ei, ei todellakaan. Tämä onkin parasta työskennellessäni ruoan ja hyvinvoinnin parissa. Koskaan ei ole myöhäistä vaikuttaa positiivisesti terveyteen oikeilla elintavoilla.

Jo 5-10 %:n painonalennus vähentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin. Eli painonpudotus alentaa verenpainetta ja kolesteroliarvot paranevat.

omena-300x300

Terveydestä puhuttaessa tulee pitää mielessä, että ei ole yhtään lääkettä ilman sivuvaikutuksia. Juuri tässä mielessä 28 päivän Terveyskuuri on paikallaan, kun pitää pehmeästi laittaa kehoa ojennukseen. Aineenvaihdunta ja hormonitoiminta normalisoituvat, yllättävä kilojen karistaminen tulee “sivuvaikutuksena”.

LISÄÄKÖ LAIHDUTTAMINEN RISKIÄ LUIDEN HAURASTUMISEKSI?

Jos laihdutetaan pelkästään elintarvikkeiden turvin, on aina olemassa riski, että saadaan aivan liian niukasti välttämättömiä ravintoaineita, elimistön sytykkeitä. Tämä voi olla alkusysäys luiden haurastumiselle. Näin naiset, nuoret ja iäkkäämmät, ovat riskiryhmässä saada myöhemmin taipumuksen osteoporoosiin. Koska naisilla on alhaisempi luumassa kuin miehillä, naisten alttius luiden haurastumiseen on suurempi kuin miehillä. Erityisesti alttius ravinnepuutoksille piilee raskauden, imetyksen ja vaihdevuosien aikana. Luiden haurastumista lisäävät liian vähäinen liikunta, tupakointi, jojo-laihduttaminen, D-vitamiinin puute ja kehon mineraalipuutoksista aiheutunut kehon liiallinen happamoituminen.

Yksinkertaisin ratkaisu on laittaa töpseli seinään: Optimaalisetti kestotilauksena. Kurkkaapa TÄNNE

Blogiterveisin, Marita Isomäki

(kuvat lainattu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>