Mikä ihmeen kaamosväsymys!

Jopa asuinpaikkasi voi vaikuttaa siihen, saatko kaamosmasennuksen oireita. Se liitetään auringonvalon puutteeseen.

Kaamosväsymyksen oireisiin lasketaan:

  • hiilihydraattipitoisten ruokien ylensyöntiä,
  • painon nousua,
  • liiallista nukkumista,
  • ilottomuutta, ärtyneisyyttä, masennusta,
  • herkkäunisuudesta unettomuuteen,
  • epäsosiaalisuutta,
  • epätavallisia kipuja.

Tunnetusti pimeät aamut hidastavat hermosolutoimintaa. Vuorokausirytmin epäsäännöllisyys sekoittaa elimistön toimintaa. Taistellaan vastaan, ja pidetään kiinni säännöllisistä ruokailutottumuksista, liikunnasta, vältetään ylensyöntiä ja erityisesti sokeria.

Terveet elämäntavat ja oikeat ravintolisät avittavat onnellisesti meidät kaamosajan yli. Itse asiassa iloitsemme tulevasta vuodenajan vaihdoksesta ja sen mukanaan tuomista arjen vaihteluista ja uusista mahdollisuuksista.

Kaamosaika on se, jolloin riittävä omega-3-rasvahapon saanti on hyödyksi. Ylläpidämme näin riittävää serotoniinin eritystä. Kalaöljyn rasvahapot pitävät sisältämänsä EPA-rasvahapon toimesta hermosolut aktiivisina. Vaikutus on jopa ennaltaehkäisevä.

D-vitamiinin toimintaa pidetään hormonin kaltaisena, jopa aivoissa. D-vitamiinin puute on todennäköisintä pohjoismaissa pimeään vuodenaikaan. Pidetään huoli sen riittävästä saannista, sillä tarve lisääntyy auringonvalon puutteen myötä huomattavasti.

Ilman ubikinonia eli koentsyymi Q10:tä normaali solutoiminta ei ole mahdollista. Ubikinoni tuottaa energiaa ja suojaa hermosoluja. Luonnollinen ubikinonituotanto solutasolla vähenee iän myötä, samalla herkkyys kaamosajan väsymykseen kasvaa. Oletko muuten huomannut!? Lisäpontta saamme, kun turvaamme samanaikaisesti tarpeelliset suojavitamiinit ja hivenaineet.

Ei anneta syys-talvipimeyden haitata normaalia elämää, vaan huolehdimme niin henkisestä kuin fyysisestäkin kunnostamme. Terveellisen ruoan ja liikunnan sekä positiivisen sosiaalisen elämän lisäksi nautitaan riittävästi helposti imeytyviä Omega-3-, Q10- ja D-vitamiini-sisältäviä ravintolisiä. KATSO www.polafit.com.

Muistutan, että niillä ei ole etävaikutusta!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>