Nyt olo keveäksi ja energiat virtaamaan!

Pimeys alkaa taas hiipiä päiviimme aamuisin ja iltaisin. Mutta ei anneta periksi.

Aamulla huuhdellaan keho lasillisella huoneenlämpöistä vettä. Varsinainen herätys edesautetaan ”taikajuomalla”, minkä nimityksen asiakkaat ovat antaneet hyvän mielen energiaa antavalle vitamiinijuomalle (juoma koostuu TÄSTÄTÄSTÄ ja TÄSTÄ tuotteesta). Voimajuomasta saamme ruoansulatusentsyymit tehostamaan ruoan oikeanlaista pilkkoutumista. Näin helpotamme ruoan imeytymistä ja sen tehokasta hyväksikäyttöä meidän parhaaksemme. Energia ja vitaalisuus kasvavat heti aamusta. Lisäksi vielä hiuksetkin alkavat vahvistua. Omega-3-rasvahapot suojaavat sydäntä, tekevät hyvää iholle ja yleisesti piristävät kehoamme.

Jos aika antaa myöden, laitetaan kehon aineenvaihdunta tehokkaasti liikkeelle 45 minuutin sauvakävelylenkillä. Kunnon happihyppely, eli syvähengitetään raikasta, hapekasta aamuilmaa vatsan pohjaan asti. Näin keho energisoituu.

Sitten onkin aamiaisen vuoro:

  • Kananmunia (keitettyjä, munakasta, munakokkelia) höyrystettyjen vihannesten (esim. pinaatti) sekä savulohipalasten kera. Päälle teelusikallinen kanelia. Kaneli pitää verensokerin kurissa. Jos tarvitset kyytiä rasvanpolttoon – ota inkivääriä.
  • Tuore hedelmä-marjasalaatti mantelilastujen kera ja päälle teelusikallinen kanelia
  • Terveysjugurttia (tutustu TÄSTÄ), 1-2dl ja marjoja ja teelusikallinen kanelia.

Me tarvitsemme eläviä maitohappobakteereja päivittäin; näin ylläpidämme maha-suolistokanavan hyvää toimintaa. Immuunipuolustuksemme kohentuu huomattavasti oikealla suolistobakteeristolla.

Pidä huoli riittävästä veden juonnista päivän mittaan; 1,5-2 litraa vettä.

Vältetään herkkuja, roskaruokaa, liiallista suolan käyttöä.

Huolehditaan säännöllisestä syömisestä noin 4 tunnin välein. Jos maha joutuu olemaan liian kauan tyhjänä, lihasmassa alkaa hajota vähitellen.

Lounaaksi / Päivälliseksi ehdotan:

  • värikästä salaattia, neitsytoliiviöljyä kastikkeena sitruunamehulla maustettuna, uunikalaa/paistettua kalaa, höyrystettyä kukkakaalia/parsakaalia pestokastikkeella voideltuna
  • kevyt olo aikaansaadaan, kun korvaamme joko lounaan tai päivällisen EU-direktiivin suosittelemalla täysravinnolla ateriankorvikkeena (tässä muutama esimerkkimaku: soija cappuccino, suklaa, aprikoosirahka ja bourbon vanilja). Se on vähäenerginen elintarvike, joka sisältää maksimaalisesti ravintoaineita: 4 ruokalusikallista veteen sekoitettuna antaa 200 kilokaloria ja ateriaan tarvittavat  ravintoaineet.

Jos nälkä yllättää päivän aikana, ota avuksi glukomannaania sisältävä kuituvalmista (pääset tutustumaan tuotteeseen TÄSTÄ). 1 annoslusikallinen 2.5-3 desilitraan vettä. Glukomannaanikuitu imee nälän pois ja nopeuttaa kylläiseksi tulemista nautittuna 15–30 minuuttia ennen ateriaa.

Välipalaksi pähkinöitä. Ne lisäävät perusaineenvaihduntaa. Koska pähkinät tuottavat kaloria kohti huomattavan hyvin kylläisyyttä, riittää välipalapureskeluun 50-100 grammaa. Tämä auttaa pidättäytymään karkista, suklaapatukoista ja muista herkuista. Kaikki pähkinöiden sisältämät kalorit eivät suinkaan imeydy, sillä pähkinät pitää pureskella täysin hienoksi. Rasvasta vaan osa ohittaa maha-suolikanavan.

Jos päivän aikana väsymys yllättää, ilmenee tylsistymistä, lyhytpinnaisuutta tai kofeiinivieroituspäänsärkyä, B-vitamiinicoctail (tutustu TÄSTÄ) on oivallinen apu. Mielelle lisäpirteyttä saamme, kun sujauttelemme ateria-, välipalavaihtoehtoihimme avokadoa, kurpitsansiemeniä ja manteleita. Ne sisältävät L-Tyrosiini-aminohappoa.

Iltapalan yhteydessä muistettava, mitä lähempänä nukkumaanmenoa syömme, sitä vähemmän hiilihydratteja kannattaa nauttia. Turha nostaa verensokeria juuri ennen nukkumaanmenoa, sillä vaatii lähes 3 tuntia, että saamme sen normaaliksi.

  • Tonnikalasalaattia neitsytoliiviöljykastikkeella
  • Mustikoita ja saksanpähkinöitä
  • 100 grammaa katkarapuja ja ruokalusikallinen maustettua majoneesia
  • avokadoa ja tilkka viinietikkaa
  • Broilerinkoipi ja salaattia (tomaattia, punasipulia, basilikaa) ja 2 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä.

Vielä ennen nukkumaanmenoa nautimme lasillisen emäksistä mineraalijuomaa (kyse siis TÄSTÄ). Yön aikana juuri mineraalivarastomme täydennetään ja happamat kuona-ainejäännökset neutraloidaan. Samalla huolehdimme, että  D3-vitamiinipuutostila ei pääse yllättämään. D-vitamiinin tiedetään lisäävän kalsiumin imeytymistä suolessa, D-vitamiinilla on yhteyksiä lihasvoimaan ja kehon tasapainokykyyn. Lihaslihavuus (lihasten sisään varastoitunut rasva) on seurausta D-vitamiinin vähäisistä pitoisuuksista veressä.

Olemme näin myös täydellisesti huolehtineet vuorokauden vitamiini- ja kivennäisainetarpeet päivän aikana. Jos mielessäsi on puhdistuskuuri kehollesi, noudata ohjeita viikon verran.

Pirteyttä Syksyyn!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

(kuvat lainattu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>