Kohti pysyvää ihannepainoa!

Niin, ensimmäiseksi kannattaa lukaista edellinen blogikirjoitukseni proteiineista. Siitä löytyy Ihannepainon perusta, jolle muu tietämys rakentuu.

Lyhyesti:

  • Ylipainossa ruoka on muuttunut rasvaksi energian sijaan
  • Liikalihavuuden välttämätön syy ei ole liikasyöminen.
  • Liikalihavuus on riippuvainen munasarjojen toiminnasta, haimasta, kilpirauhasesta, lisämunuaisista, aivojen kylläisyyskeskuksesta ja maksasta.
  • Suolen toimintakin on määräävänä tekijänä.
  • Tärkeää on saada riittävästi ravitsevaa ruokaa, ei mitään nälkiintymis-dieettiä.

Painonpudotus tulee kokea ilman nälkää ja kalorilaskentaa. Emme tarvitse mutkikkaita teorioita emmekä taulukoita. Salaisuus piilee siinä, että kehon rasvanpolttokyky lisääntyy, mikä puolestaan vähentää rasvasolujen kykyä varastoida rasvaa. Verensokeritason tulee pysyä ihanteellisena ja insuliinitason hallinnassa.

Varmasti tullaan tilanteeseen, että on oltava valmis luopumaan vanhoista tavoista. Tietysti – jotkut päivät saattavat tuntua vaikeilta – siksi on oltava henkisesti valmistautunut. Hoikempi keho ja kevyempi olo houkuttelevat, mutta kilojen katoaminen myös vähentää monien sairauksien riskiä – diabetes 2, kulumavaivat sekä sydän- ja verisuonisairaudet.

Romutetaan se vanha myytti, jonka mukaan on yhdentekevää, mitä syö, kunhan kaloreita saa vähemmän kuin kuluttaa.

Eri aineet pilkkoutuvat eri tavoin, vaikuttavat eri hormoneihin ja merkkiaineisiin, minkä vuoksi niiden vaikutus rasvan palamiseen elimistössä on erilainen. Säännölliset ateriat ja päivittäinen liikunta auttavat pitämään verensokeritason ja insuliinituotannon vakaana. Palkintona on kapeampi vyötärö, ja lisäksi monien elintasosairauksien riski pienenee, voimme paremmin ja elämä on mukavampaa.

Useimmat meistä tietävät, että matala verensokeritaso aiheuttaa haluttomuutta, väsymystä, ruokahalun lisääntymistä, makeanhimoa ja keskittymisvaikeuksia. Ehkäistäksemme nämä tuntemukset syömme nopeasti jotain, mikä nopeasti nostaa verensokeritason uudelleen. Jos verensokeri nousee liian nopeasti, keho annostelee insuliinia usein liikaa, minkä seurauksesta verensokeri voi laskea liiankin alas. Syömme taas ruokaa, joka hajoaa liian nopeasti, nostaa verensokerin ylös, lisää vuorostaan jälleen insuliinin eritystä. Tämän seurauksesta verensokeri romahtaa aivan liian alas. Nämä verensokeri- ja insuliiniarvojen suuret heilahtelut rasittavat elimistöä. Lisänä piilee riski syödä liikaa ja ennen pitkää sairastua diabetekseen.

Vielä haluan mainita, että veressä insuliinilla on ikävä taipumus kiihdyttää rasvan varastoitumista rasvasoluihin.

Ratkaisu minulle verensokeritason ylläpitämiseksi, jos ei ole ollut mahdollisuutta 4 tuntiin saada ns. kunnon ruokaa, on FitLine – Powercocktail-pussi sekoitettuna isoon lasilliseen vettä. Ja toimii. Joinakin päivinä on kulunut parikin pussia, kun päivä on ollut pitkä. Suosittelen.

Kahdella muulla energiaravintoaineella, proteiinilla ja rasvalla, ei ole samanlaista vaikutusta verensokeriin eikä insuliinintuotantoon. Proteiinin ja rasvan muuttaminen energiaksi vaatii muita elimiä ja hormoneja, mikä lisää rasvan palamista. Glukagoni-hormoni – insuliinin vastavaikuttaja- on yksi esimerkki aineista, joita proteiini stimuloi. Rasvat myös ovat omiaan ylläpitämään kylläisyyden tunnetta, joten annoskoot pysyvät kohtuullisina.

Valitaan hiilihydraatit, jotka eivät aiheuta välitöntä insuliinineritystä. Näin jokapäiväinen herkuttelu ei ole hyväksi. Eli ei mielellään joka päivä: valkoista sokeria, makeisia, leivonnaisia, jäätelöä, valkoista riisiä, valkoista viljaa, limsoja, alkoholia, perunaa. Runsaasti proteiinia ja luonnollista rasvaa pitämään verensokeri vakaana ja lisäämään rasvan palamista.

Itse käytän lähes päivittäin varmistamaan täyspainoisen proteiinilähteen 4 rkl FitLine-TäysravintoShakeja veteen sekoitettuna ja ProShape-Amino-kapseleita, 6 kpl/päivä. Ja tietysti 20–40 tippaa NTC-FitLine-omega-3 päivittäin.

Ja miksi juuri FitLine-ravintolisiä? Koska ne omaavat kansainvälisen patentin NTC eli takaavat tuotteiden ainesosien imeytymisen 90–98%  sinne, missä niiden kuuluukin vaikuttaa: soluihin. Imeytyminenhän mahdollisimman täydellisesti on se asian ydin eli kehon niin kutsuttu biosaatavuus käytössä olevien ravintolisiesi suhteen.

Syömällä säännöllisesti 3-4 tunnin välein pidät kilpirauhasen tyytyväisenä, koska sillä on mahdollisuus osallistua energiantuotantoon aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi.

Viikoittainen stressinpurku (luepa blogikirjoitukseni Stressinpohdinnasta), riittävä lepo, uni sekä liikunnalla itsensä vaivaaminen ovat avaimet pysyvään Ihannepainoon.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>