Siitepölyallergia, allergia…

Aamulla uutisista kuulin, että on odotettavissa rankka koivusiitepölyaika.

Homeopaattisia neuvoja olen antanut jo vuosia allergioiden yhteydessä. Homeopaattina kehrään nyt onnesta, kun luin homeopatian riemuvoitosta. Pääset lukemaan kyseisen artikkelin tästä. Olenhan yli 20 vuotta saanut perustella ja puolustella ja selitellä ammattini puolesta. Sveitsin hallitus on, tehtyään arvioinnin homeopaattisesta lääketieteestä, alkanut korvata perinteistä lääketiedettä homeopatialla.

Ensiapuna kirvelevään ja vuotavaan siitepölyallergiaan, kun vielä ilmenee särkyä otsalla ja on raapiva tunne kurkunpäässä vuotavien silmien lisäksi, on Allium cepa. Siitepölyallergiaan, joka etupäässä turvottaa ja herkistää silmät, aikaansaa paksun, kirvelevän eritteen valumisen jopa nieluun, on Euphrasia hyvä vaihtoehto.

Siitepölyallergiaan, johon liittyy usein vasemmalta puolelta alkava kurkkukipu, vuotavat silmät, aivastelut ja nielemisen arkuus, on Sabadilla paikallaan.

Vaikeissa allergiatilanteissa on hyvä kääntyä homeopaatin juttusille.

Kun mietin allergiaa yleisesti, mietin histamiinia, sen erittymisen hidastamista ja lymfanestekierron tehostamista (lymfahoito). Tärkeätä on huolehtia limakalvojen kunnosta. Ne eivät saa olla ns. vuotavia. Allergioissa limakalvon läpäisevyys helpottuu, eli aineet, jotka normaalisti eivät pääse verenkiertoon, näin pääsevät. Pikkuhiljaa kehittyy allergisia ja myrkyllisiä tilanteita. Tärkeää on tehostaa valkoisia verisoluja, jotta ne jaksavat puolustaa kehoamme. Edelleen on huolehdittava limakalvojen normalisoinnista. Pitää huoli, että keho vapautuu mahdollisista myrkyistä ja allergisoivista ainesosasista, allergeeneistä. Maksalla on avainrooli allergioiden yhteydessä, siksi sen toimintaa tulee vahvistaa eli tukea kehon puhdistumista. Kehon vesitasapaino ja –talous pitää saada palautetuksi tasapainoon. Kehon kaikkinainen immuniteetti eli puolustusjärjestelmä kaipaa tehostamista allergioiden esiintyessä.

Heinänuha- ja siitepölyallergiat ovat pahimmillaan juuri keväällä. Jos halutaan vyöhyketerapialla kohentaa allergista olotilaa, kannattaa hoitokerrat aloittaa jo syksyllä ja jatkaa helmi- maaliskuuhun asti. Mahdollisesti tarvitaan 14-24 hoitokertaa, ja myöhemmin tehostusta joka kevät 4-5 kertaa. Koska allergia koskettaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa, vyöhyketerapiassa käsitellään perusteellisesti niitä refleksivyöhykkeitä, jotka ovat allergian kanssa tekemisissä.

Puolustusjärjestelmämme on ehkä kaikkein mutkikkain kehon systeemeistä. Se lähes taukoamatta taistelee kehoon tunkeutuneita, vieraita hiukkasia vastaan. Immuunijärjestelmällä on läpi elämän kestävä työtehtävä pitää meidät terveinä. On hyvä tietää, kuinka ravinto / elämäntyyli voi auttaa tai tuhota puolustuskykyämme. Immuunijärjestelmän tehokuluttajiin lasketaan alkoholi, sokeri, kofeiini, stressi, kuolemantapaukset, menetykset ja antibiootit mm. Hyvä tuki löytyy oikeasta ravitsemuksesta, täyspainoisesta valkuaisainelähteestä, tarpeellisista ravinteista, soluvitaaliaineista (vitamiineista, kivennäisaineista, hivenaineista) ja riittävästä määrästä oikeita suolistobakteereita. Puolustuskykymme vahvistuu, kun ruokavaliomme sisältää mm. tyrniä, puolukkaa, kaalia, tilliä, retikkaa, papua, sipulia, valkosipulia, sitruunaa, ruusunmarjoja, sillä kasvilääkinnälläkin voimme vähentää elimistön herkkyyttä allergiaa aiheuttavia aineita kohtaan. Kamomilla allergioiden yhteydessä on erinomainen ja yleinen, kun ei ole kamomillalle allerginen. Ruusujen eteeristen öljyjen on todettu vaikuttavan positiivisesti allergiaoireisiin.

C-vitamiinin positiivisia vaikutuksia puolustusjärjestelmään ei pidä aliarvioida. Koska keho ei voi valmistaa C-vitamiinia omaan tarpeeseensa, sen riittävä saanti pitää taata ravinnon ja biosaatavuudeltaan oikeiden (patentoitu NTC) ravintolisien turvin. Runsas alkoholin käyttö, tupakointi ja stressi moninkertaistavat C-vitamiinin päivittäistä tarvetta. C-vitamiini vähentää monien allergisoivien ainesosasten vaikutuksia. Hyviä luonnollisia C-vitamiinilähteitä ovat esimerkiksi sitrushedelmät, marjat, vihreät vihannekset, tomaatti, kukkakaali.

Magnesiumia tarvitaan kontrolloimaan kehon histamiinitasoa. Magnesiumia on runsaasti tumman vihreissä vihanneksissa, kalassa, soijapavuissa, tuoreissa pähkinöissä, seesamin ja kurpitsansiemenissä.

Lisäravinteista ehdoton ja kiistaton suosikkini immuniteetin kohottamiseen on Soluenergiasetti. Se kokonaisvaltaisesti joka päivä käytettynä pitää puolustusjärjestelmämme valmiusasemassa. Basics huolehtii kehon suolistossa olevasta puolustusjärjestelmästä, joka on 70%. Yhdessä se Activize-kestomoottorin kanssa jaksaa suoriutua loputtomasta tehtävästään, eli huoltotoimenpiteet ovat taatut. Restorate uudistaa ja palauttaa puolustusjärjestelmän voimat seuraavaa päivää varten. Lopullisen tehosteen saamme, kun lisäämme vielä patentoidut NTC (Nutrient Transport Concept)- Q10:n ja Omega-3:n.

Muistuu mieleeni mieshenkilö, joka vuosia sitten hakeutui vastaanotolleni erilaisista terveysongelmista johtuen. Hän kohtasi tulevan vaimonsa. He muuttivat yhteen. Mies ihmetteli minulle, että ei ollut ollenkaan tietoinen tyttöystävänsä lukuisista allergioista, ennen kuin näki sen lääkemäärän, jota naisystävä käytti allergiaoireittensa sammuttamiseen. Puhuttiin vähintään kymmenestä eri allergiaherkkyydestä. Tänä päivänää vaimo ei käytä mitään lääkkeitä, vaan on miehensä kehoituksesta valinnut toisen tavan terveytensä palauttamiseksi. Sanottakoon, että harvemmin se on mies, joka ohjaa vaimonsa vastaanotolle. Yleensä sen tekee vaimo.

Oman terveytensä säilyttämiseksi kannattaa olla sitkeä, ymmärtäväinen ja maltillinen.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

ps. Dubaissa terveysministeri on ihastunut Soluenergiasettiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>