Tätä odotan enemmän kuin täysi-ikäiseksi tulemista aikanaan!

Wellness on päivän ehdottomasti kuumin nimi. Se koostuu aktiivisesta elämäntavasta, ravinnosta, stressistä sekä ympäristöstä ja ihon kunnosta. Aktiivinen elämäntapa ottaa ohjat käsiinsä, stressi purkautuu säännöllisellä rentoutumisella ja ulkonäöstä huolehtiminen antaa säteilyä ulospäin,  ja se kantaa menestykseen monessakin mielessä.

Ihanteellisen ravinnon edut ovat ne arkielämän itsestäänselvyydet, joiden tärkeys vasta huomataan, kun ne ovat menetetyt:

  •          terveys
  •          positiivinen elämänasenne
  •          elämäntäyteiset vuodet loppumetreille asti
  •          riittävä tarmo ja suorituskyky
  •          tehokas aineenvaihdunta, mikä heijastuu säteilevänä ulkonäkönä
  •          syvä, virkistävä unen laatu
  •          terävä keskittymiskyky.

Ihanteellisella ravinnolla on vaikutus kaikkiin terveyshäiriöihin ja sairauksiin:

  •   ennalta ehkäisevässä mielessä
  •   nopeuttaa sairauksista toipumista
  •   erilaiset sairauteen liittyvät oireet tulevat lievempinä.

Korkeassa verenpaineessa katse siirtyy suolaan ja rasvan määrään sekä laatuun.

Sydän- ja verisuonitaudit liitetään liialliseen energiansaantiin ja rasvan määrään.

Allergioissa suolisto kääntyy itseään vastaan.

Diabeteksessa puheenaiheena ovat hiilihydraatit, ylipaino, rasva ja sokeri.

Kihdissä keskipisteenä ovat eläinvalkuaiset ja virtsahapon aiheuttama  ison varpaan niveltulehdusalttius. Olutkin voi olla siellä aiheuttajana.

Stressi on varsinainen mineraalisyöppö.

Suolistosairauksien yhteydessä aina puhutaan kuiduista, kasviksista, kahvinjuonnista, stressistä, alkoholista, makeasta, rasvasta, tupakasta.

Masennus huutaa soluvitaaliaineita, B-6-vitamiinia erityisesti, tryptofaania, koska sen lopputuotteena on serotoniini. Hyvänä apuna toimivat niasiini ja päivänvalo.

Reuma tuo mieleen erilaiset antioksidantit: C-vitamiini, E-vitamiini, A-vitamiini, beta-karoteeni ja sinkki ja seleeni. Päivässa suositeltavaa on syödä 5-7 annosta salaattia, hedelmiä, vihanneksia, marjoja ja täysjyvätuotteita takaamaan riittävä määrä antioksidantteja ruoasta (yhtä annosta vastaa esimerkiksi yksi omena).

Syöpä kulkee käsi kädessä aggressiivisten vapaiden radikaalien kanssa. Ne aikaan saavat ketjureaktion, joka huipentuu solujen ohjelmayksiköiden vaurioitumiseen. Tähän samaan kategoriaan voidaan yhdistää lähes 50 muuta sairautta, mm. infektiosairaudet, harmaa kaihi, suolistosairaudet, Alzheimer ja vielä vanheneminenkin. Täyspainoinen ravinto toimii ennalta ehkäisevästi, ylläpitää terveyttä laittamalla vapaat radikaalit kuriin.

Tuki- ja liikuntaelimet eivät vahvistu ylipainosta.

Osteoporoosissa päällimmäisenä ajattelemme kalsiumia ja D-vitamiinia, kun luun haurastumista ilmenee.

Korkea kolesteroli on tänä päivänä yhä nuorempien kiusana. Geneettisen perimä voi olla taustalla. Oikea ravinto ja antioksidantit ovat tukitarpeita. Ruoan tarkoitus on antaa päivittäin kaikki se, mitä keho ja elimistö tarvitsee pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana. Näin keho voi auttaa itse itseään. Ravintoaineet toimivat näin vain, jos pääsevät soluihimme täyttämään tehtävänsä. Vitaaliainetarve kasvaa jo yksistään siitä, että 70 biljoonaa soluamme uusiutuvat kaiken aikaa säännöllisesti. Kyseessä on Anti-Aging eli nuorekkuus. Terveys on ainutkertaista, ja viime kädessä vastuu siitä on meidän.

Kiinnostuitko? Aiheesta lisää ja perinpohjaisemmin kokonaisen päivän! Juuri Sinua varten on järjestetty koulutustilaisuus lauantaina 14.4. Helsingissä. Saamme kuulla kansantajuisesti ravinnosta, hyvinvoinnista ravitsemuksen ja kantasolututkimuksen asiantuntijalta Dr. Marcus Ikeniltä, Saksasta. Tulkkaus järjestetty. Lopussa on aikaa varattu kysymyksille. Mainittakoon hänen erikoisalansa kunto- ja kilpaurheilu.

Minä olen paikalla – ja totean, että kyllä odottavan aika on pitkää. Vain paikan päällä kuulemme omin korvin, mitä Dr. Ikenillä on kerrottavaa, mitä ei koskaan toinen voi täysin toiselle välittää. Meillä kaikilla on oma tapa omaksua asioita.

Nyt kannattaa tehdä ennakkoon suunnitelluille päällekkäisyyksille muutoksia, sillä tämä päivä on yksi niitä elämän unohtumattomia, joka siirtää vuoria. Siellä on pakko istua korvat höröllä.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

(kuva lainattu)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>