Näin tarina kertoo..

Kauan, kauan sitten oli maa, jossa naiseus oli ylistyksen arvoinen ja naiset kaikin puolin kunniassa, kunnioitettuja. He jopa elivät erillään miehistä. He vastasivat itsestään, ryhmään kuuluminen sai terveyden kukoistamaan. Aina kuukautisten aikaan järjestettiin juhlat kuukautisten olemassaololle kiitokseksi yhteydestä kuun kiertoon. Kuukautiset katsottiin merkiksi luovuudesta, korkeasta energiatasosta, käytettiin ilmaisua ”Äiti Jumala”, maan keskipiste ja Elämän antaja. Tämä sai nimityksen TAPUI, mikä merkitsi maagisuutta positiivisessa mielessä. Naiseus oli aina juhlimisen arvoinen. Tässä maassa elivät naiset ryhmänä. Heillä oli kuukautisten kautta yhteys keskenään, minkä katsottiin toimivan heille voiman lähteenä. Nuorelle naiselle aina opetettiin kuukautiskierron yhteys kuun kiertoon. Sanotaan, että naisluostarissa aikaa myöden kaikilla nunnilla on samanaikainen kuukautiskierto.

Tänä päivänä käytetään eri yhteyksissä sanaa TABU, mikä merkitsee asian kieltämistä, asiasta ei enää puhuta. Asia koetaan kiusalliseksi, se halutaan poistaa mielestä, tavallaan tukahduttaa. Kuun kierrolla tiedetään olevan yhteys ovulaatioon. Vuoteen mahtuu 13 kuun kiertoa, ja naisella on 13 vuotoaikaa.

Tänä päivänä on tultu siihen, että miehet luovat uskomuksia asioista, joista heillä ei ole omakohtaisia kokemuksia. Sanelevatko he, miten pitää menetellä? Ei ole enää naisten yhteisöjä. Naiset on erotettu toisistaan, ja kuukautisvuodon katsotaan olevan epäpuhdasta. Kuukautisvuotoja kohtaan asenne on muuttunut lähes vastakkaiseksi, jos verrataan tarinan sanomaan.  Naiset ovat vaihtaneet juhlan aihetta. He ovat ottaneet kuun kierron kontrollitehtävän omiin käsiinsä. Kuukautiset koetaan harmillisiksi, kuukautisvuoto saatetaan hedelmällisyysiässä tyystin sulkea.

Mennäänpä ajassa taaksepäin. Oli aikoja, jolloin köyhät naiset, lähinnä salassa, toimivat parantajina ja kätilöinä saaden käytännön viisautta asiasta kuin asiasta. Samalla he saivat erittäin arvokasta tietoa myös naiseudesta. Kuinka sattuikaan, että näistä naisparantajista uskontojen myötä tuli noitia, jotka joutuivat polttoroviolle. Noitavainoja esiintyi vielä 1600-luvulla. Kun 9 miljoonaa noitaa ympäri maailmaa poltettiin, samalla katosi arvokasta tietoa naisista ja naiseudesta. Sen jälkeen viisaus, joka on jäänyt kiertämään suusta suuhun, luokitellaan ”vanhan naisen höpinäksi”. Naiset alkoivat pikku hiljaa kuulua miehille. Asenne kuukautisvuotoja kohtaan on mennyt päälaelleen. Siunauksesta ei enää voi puhua tässä yhteydessä.

Vuosi 1809 katsotaan olevan alku kirurgialle. Siihen aikaan, jos naisen katsottiin olevan vahva ja voimakas, parannuskeinona oli munasarjojen poisto. Sukupuolinen vallankumous tuli, kun E-pillerit antoivat vallan kontrolloida kuukautiskiertoa. Niin totta on, että tänä päivänä olemme kontrollin alaisia keinotekoisten hormonivalmisteiden kautta.

Kuitenkin Meksikosta vielä tänä päivänä löytyy perheitä, joissa ikionnellinen isä haluaa järjestää isot juhlat tyttären naiseudelle. Juhlimisen arvoista on, kun tytär saavuttaa naiseutensa ja samalla saa yhteyden kuun kiertoon, tulee osaksi rytmistä maailmankaikkeutta. Alkuperäinen naiseuden tarkoitus on toimia luovuuden, voiman ja elämän lähteenä.

Tarinan sanotaan olevan totta. Enkä epäile, sillä viimeisen 10 vuoden aikana olen joutunut antamaan erilaisia neuvoja, myös homeopatian alalta, lapsettomuuteen, kuukautisvaivoihin, endometrioosiin ja vaihevuosivaivoihin paljon enemmän kuin aiemmin.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

(kuvat lainattu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>