Tiesitkö tämän aromaterapiasta?

Nämä paukkuvat pakkaset ja jatkuva lumentulo tuovat ajatuksiin kehon ja mielen hellimisen.

Aromaterapia kokonaisvaltaisena hoitomuotona tyynnyttää ja tasapainottaa kehon ja mielen kaikkine aisteineen. Se luonnollisella tavalla vahvistaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti oikein valittujen hyvää tekevien, 100% puhtaista aromaattisista öljytiivisteistä tehtyjen sekoitusten ansiosta. Tähän aromaterapiassa yhdistetään käsien kautta oma tekniikkansa.

Aromaterapia on saanut alkunsa muinaisilta ajoilta, jolloin esi-isämme huomasivat aromaattisten kasvien wellness-vaikutuksen ihmiskehoon sen kaikilla tasoilla. Kasvista uutetut (tislaamalla tai kylmäpuristamalla =distallation or cold-pressing) 100% :sesti puhtaat öljytiivisteet edistävät terveyttä ja vitaliteettia, aikaansaavat tasapainon ja harmonian.

Tämä turvallinen ja tehokas vaihtoehto on käytettävissä monissa arkipäivän rutiinitilanteissa, päivittäisissä haasteissa, kun tavoittelemme hyvinvointia ja terveyttä. Aromaattisia, 100%:sesti puhtaita öljytiivisteitä tiputetaan 4-8 tippaa 4 teelusikalliseen kantajaöljyä (esim. manteliöljy, greipinsiemenöljy, oliiviöljy). Tämä riittää koko kehoon levitettynä aikaansaamaan terveyttä edistävän vaikutuksen. Aromaattisia öljyseoksia käytetään siis ulkoisesti. Helpotusta saamme särkyihin, ihonhoitoon, stressin ja erilaisiin tunnetiloihin, kun levitämme öljyseoksen iholle ja mahdollisesti kevyesti hieromme. Kylvyn avulla vaikutukset saa parhaiten, kun 2-3 tippaa 100% puhdasta öljytiivistettä sekoittaa ruokalusikalliseen hunajaa tai kokomaitoa. Tämä sekoitetaan kylpyveteen, ja nautitaan ihanasti rentoutuen lämpimässä vedessä 10-20 minuuttia. Nuha- flunssa-oireet helpottuvat, samoin tukkoinen olo, kun laitat 2-4 tippaa tuoksulampun kulhoveteen. Hengittelet aromaattista, haihtuvaa öljyä sisältävää huoneilmaa. Suositeltuja ohjeita ei kannata ylittää. Jos olet allerginen jollekin kasville, älä käytä siitä saatua aromaattista tiivistettä. Ja muistetaan ei lähelle silmiä.

Vihjeitä: Stressiin bergamottia, kamomillaa, geraniumia, laventelia, santelipuuta,

ylang ylangia

Nuhaan, flunssaan eukalyptusta, piparminttua, rosmariinia, teepuuta

Masentuneisuuteen bergamottia, geraniumia

Lihasjännityksiin meiramia, piparminttua, rosmariinia

Ryppyihin palmarosaa, patchoulia, santelipuuta

 

Kun tyttärelläni oli yskää pienenä, ja se häiritsi hänen yöuntaan sivelin eukalyptusta sisältävää öljyä rintakehään ja selkäpuolelle. Se aina auttoi ja saatoimme nukkua aamuun asti.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

Aromatherapy:

It balances body and mind and all the sences. This safe and effective metod can be used everyday while trying to maintain health and well-being. Different oils can be used for different purposes. Here are some examples:

For stress: lavender, camomille, ylang ylang, geranium, bergamonth, sage

For cold: eucalyptus, peppermint, rosemary,

For depression: bergamoth, geranium

For muscle tension: peppermint, rosemary, marjoram

For wrinkles: sage, patschouly, palmarosa

If you are allergic to some plant, don’t use any oil with that ingredient! You can rubb the oil directly on your skin or mix it for instance to bath water. Enjoy the effects!

 

Aromaterapi:

Den balanserar kroppen och minnet och alla sinnen. Detta trygga metod kan användas dagligen när man försöker upprätthålla hälsan och må bra. Olika oljor kan användas för att nå olika resultater. Här är några exemplar:

För stress: lavender, camomille, ylang ylang, geranium, bergamonth, sage

För kyla: eucalyptus, peppermint, rosemary,

För depression: bergamoth, geranium

För muskel spänn: peppermint, rosemary, marjoram

För rynkor: sage, patschouly, palmarosa

Om du är allergisk mot någon växt, använd inte olja med den. Du kan sätta oljan direkt på hyn eller blanda in det med t.ex. badvatten. Njuta av effektena!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>