Dubai is Dubai

Niin siinä aina käy, että loma loppuu aikanaan. Palasin toissa iltana 9 päivän lomalta Arabiemiraateista. On pakko todeta, että siellä jos missä pääsee lomatunnelmaan. Ympäröivä maailma on niin erilainen verrattuna koti-Suomeen: ympäristö koostuu mm. toinen toistaan korkeammista pilvenpiirtäjistä ja upeista moskeijoista sekä sheikkien palatseista, upeasti valaistuista palmupuista, arabiankielisistä merkeistä (tosin englantia puhutaan kaikkialla) ja paikallisten erilaisesta pukeutumistavasta.

Taksissa istuessaan voi todella nauttia matkasta katselemalla maisemia. Välillä sitä saattaa unohtaakin, millaisessa paikassa on: aivan kaupungin ytimessä kohoavat modernit rakennukset, mutta välittömästi kaupungin rajojen ulkopuolella ympäristön valtaavat silmän kantamattomiin ulottuvat hiekka-aavikot.


Päivät sujuivat hyvin rennossa tunnelmassa: aamulla odotti mahtava valtava aamupala, jonka jälkeen unia pystyi halutessaan jatkamaan mukavasti uima-altaan ääressä makoillessa ja viihdekirjallisuutta lukiessa. Iltapäiväisin suunta kääntyi kohti lukuisia ostoskeskuksia, joista löytyi kaikenlaista matkalaukun täytettä. Elämä siellä oli kovin epätodellista aasialaisen palvelukulttuurin ansiosta, siellä ihmiset todella tekevät kaikkensa turistien viihtyvyyden eteen. Kuinkakohan iso pudotus on taas palata arkeen, kun kukaan ei ole avaamassa autonovia tai jogurttipurkkien kansia vaan se kaikki on taas tehtävä itse?
Yleensä lomalla on vaikeaa ylläpitää täysin terveellistä ruokavaliota. Dubaissa sitä ongelmaa ei ollut: joka paikasta sai esim. erilaisia täyttäviä salaatteja ja maukkaita kana- ja kalaruokia. Oli todellakin mistä valita! Ja jos ei halua syödä ravintolassa joka päivä, löytyy paikallisista ruokakaupoista todella tuoretta lihaa ja noin nelinkertaiset hedelmä- ja vihannestiskit Suomeen verrattuna. Ylimääräisiä kiloja ei tältä reissulta kertynyt ainakaan vyötärölle, vaan ne kaikki taisivat päätyä matkalaukkuun ostosten muodossa.
Nyt kun kaikki akut on ladattu, olen taas valmis työn touhuun! Lomaa osaa aina arvostaa enemmän, kun on arki, mihin palata. Perjantaina lähdenkin taas Saksaan työmatkalle ja ensiviikon viikonloppuna täällä Suomessa järjestetään vuoden toisiksi suurin FitLine-tapahtuma: KickOff!
Näistä lisää ensi viikolla!
Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

I just returned from a vacation from the United Arab Emirates. It’s easy to get to a holiday spirit there because the world around you is so completely different than here at home in Finland. It was so relaxing, just what I needed. We spent our days eating exellent food and mostly shopping and walking around. It was easy to eat healthy there because you could get filling salads and tasty fish or chicken meals everywhere. So the only extra weight we toke back to Finland was in ous suitcases not on our weists!

So now I’m back in reality and ready to work! Tomorrow I’m flying to Germany to a work conference and on next week’s weekend we have the next biggest FitLine-event here in Finland: the KickOff!

 

Jag just kom hem från semestern från Arab Emirates. Världen där är so olik att det är lätt att glömma alla jobrelaterade saker och bara RELAX. Vi åt bra och shoppade mycket och bara vandrade runt om kring. Det är lätt att äta hälsosamt där eftersom man hittar fantastiska sallader och goda fisk- och kycklingrätter överallt. Alla extra kilos vi tog med oss var i våra väskor, inte runt höften!

Nu är jag tillbaka och färdig att jobba! Imorgon ska jag flyga till Tyskland till en konferens och sen på nästa veckans veckoslut har vi årets näst största FitLine-händelse: KickOff!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>