Siitepölyallergia, allergia…

Aamulla uutisista kuulin, että on odotettavissa rankka koivusiitepölyaika.

Homeopaattisia neuvoja olen antanut jo vuosia allergioiden yhteydessä. Homeopaattina kehrään nyt onnesta, kun luin homeopatian riemuvoitosta. Pääset lukemaan kyseisen artikkelin tästä. Olenhan yli 20 vuotta saanut perustella ja puolustella ja selitellä ammattini puolesta. Sveitsin hallitus on, tehtyään arvioinnin homeopaattisesta lääketieteestä, alkanut korvata perinteistä lääketiedettä homeopatialla.

Ensiapuna kirvelevään ja vuotavaan siitepölyallergiaan, kun vielä ilmenee särkyä otsalla ja on raapiva tunne kurkunpäässä vuotavien silmien lisäksi, on Allium cepa. Siitepölyallergiaan, joka etupäässä turvottaa ja herkistää silmät, aikaansaa paksun, kirvelevän eritteen valumisen jopa nieluun, on Euphrasia hyvä vaihtoehto.

Siitepölyallergiaan, johon liittyy usein vasemmalta puolelta alkava kurkkukipu, vuotavat silmät, aivastelut ja nielemisen arkuus, on Sabadilla paikallaan.

Vaikeissa allergiatilanteissa on hyvä kääntyä homeopaatin juttusille.

Kun mietin allergiaa yleisesti, mietin histamiinia, sen erittymisen hidastamista ja lymfanestekierron tehostamista (lymfahoito). Tärkeätä on huolehtia limakalvojen kunnosta. Ne eivät saa olla ns. vuotavia. Allergioissa limakalvon läpäisevyys helpottuu, eli aineet, jotka normaalisti eivät pääse verenkiertoon, näin pääsevät. Pikkuhiljaa kehittyy allergisia ja myrkyllisiä tilanteita. Tärkeää on tehostaa valkoisia verisoluja, jotta ne jaksavat puolustaa kehoamme. Edelleen on huolehdittava limakalvojen normalisoinnista. Pitää huoli, että keho vapautuu mahdollisista myrkyistä ja allergisoivista ainesosasista, allergeeneistä. Maksalla on avainrooli allergioiden yhteydessä, siksi sen toimintaa tulee vahvistaa eli tukea kehon puhdistumista. Kehon vesitasapaino ja –talous pitää saada palautetuksi tasapainoon. Kehon kaikkinainen immuniteetti eli puolustusjärjestelmä kaipaa tehostamista allergioiden esiintyessä.

Heinänuha- ja siitepölyallergiat ovat pahimmillaan juuri keväällä. Jos halutaan vyöhyketerapialla kohentaa allergista olotilaa, kannattaa hoitokerrat aloittaa jo syksyllä ja jatkaa helmi- maaliskuuhun asti. Mahdollisesti tarvitaan 14-24 hoitokertaa, ja myöhemmin tehostusta joka kevät 4-5 kertaa. Koska allergia koskettaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa, vyöhyketerapiassa käsitellään perusteellisesti niitä refleksivyöhykkeitä, jotka ovat allergian kanssa tekemisissä.

Puolustusjärjestelmämme on ehkä kaikkein mutkikkain kehon systeemeistä. Se lähes taukoamatta taistelee kehoon tunkeutuneita, vieraita hiukkasia vastaan. Immuunijärjestelmällä on läpi elämän kestävä työtehtävä pitää meidät terveinä. On hyvä tietää, kuinka ravinto / elämäntyyli voi auttaa tai tuhota puolustuskykyämme. Immuunijärjestelmän tehokuluttajiin lasketaan alkoholi, sokeri, kofeiini, stressi, kuolemantapaukset, menetykset ja antibiootit mm. Hyvä tuki löytyy oikeasta ravitsemuksesta, täyspainoisesta valkuaisainelähteestä, tarpeellisista ravinteista, soluvitaaliaineista (vitamiineista, kivennäisaineista, hivenaineista) ja riittävästä määrästä oikeita suolistobakteereita. Puolustuskykymme vahvistuu, kun ruokavaliomme sisältää mm. tyrniä, puolukkaa, kaalia, tilliä, retikkaa, papua, sipulia, valkosipulia, sitruunaa, ruusunmarjoja, sillä kasvilääkinnälläkin voimme vähentää elimistön herkkyyttä allergiaa aiheuttavia aineita kohtaan. Kamomilla allergioiden yhteydessä on erinomainen ja yleinen, kun ei ole kamomillalle allerginen. Ruusujen eteeristen öljyjen on todettu vaikuttavan positiivisesti allergiaoireisiin.

C-vitamiinin positiivisia vaikutuksia puolustusjärjestelmään ei pidä aliarvioida. Koska keho ei voi valmistaa C-vitamiinia omaan tarpeeseensa, sen riittävä saanti pitää taata ravinnon ja biosaatavuudeltaan oikeiden (patentoitu NTC) ravintolisien turvin. Runsas alkoholin käyttö, tupakointi ja stressi moninkertaistavat C-vitamiinin päivittäistä tarvetta. C-vitamiini vähentää monien allergisoivien ainesosasten vaikutuksia. Hyviä luonnollisia C-vitamiinilähteitä ovat esimerkiksi sitrushedelmät, marjat, vihreät vihannekset, tomaatti, kukkakaali.

Magnesiumia tarvitaan kontrolloimaan kehon histamiinitasoa. Magnesiumia on runsaasti tumman vihreissä vihanneksissa, kalassa, soijapavuissa, tuoreissa pähkinöissä, seesamin ja kurpitsansiemenissä.

Lisäravinteista ehdoton ja kiistaton suosikkini immuniteetin kohottamiseen on Soluenergiasetti. Se kokonaisvaltaisesti joka päivä käytettynä pitää puolustusjärjestelmämme valmiusasemassa. Basics huolehtii kehon suolistossa olevasta puolustusjärjestelmästä, joka on 70%. Yhdessä se Activize-kestomoottorin kanssa jaksaa suoriutua loputtomasta tehtävästään, eli huoltotoimenpiteet ovat taatut. Restorate uudistaa ja palauttaa puolustusjärjestelmän voimat seuraavaa päivää varten. Lopullisen tehosteen saamme, kun lisäämme vielä patentoidut NTC (Nutrient Transport Concept)- Q10:n ja Omega-3:n.

Muistuu mieleeni mieshenkilö, joka vuosia sitten hakeutui vastaanotolleni erilaisista terveysongelmista johtuen. Hän kohtasi tulevan vaimonsa. He muuttivat yhteen. Mies ihmetteli minulle, että ei ollut ollenkaan tietoinen tyttöystävänsä lukuisista allergioista, ennen kuin näki sen lääkemäärän, jota naisystävä käytti allergiaoireittensa sammuttamiseen. Puhuttiin vähintään kymmenestä eri allergiaherkkyydestä. Tänä päivänää vaimo ei käytä mitään lääkkeitä, vaan on miehensä kehoituksesta valinnut toisen tavan terveytensä palauttamiseksi. Sanottakoon, että harvemmin se on mies, joka ohjaa vaimonsa vastaanotolle. Yleensä sen tekee vaimo.

Oman terveytensä säilyttämiseksi kannattaa olla sitkeä, ymmärtäväinen ja maltillinen.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

ps. Dubaissa terveysministeri on ihastunut Soluenergiasettiin!

RAVINTO-AKATEMIASSA OPITTUA

Viime lauantain Ravinto-Akatemia Helsingissä oli menestys.

Sain kunnian istua Dr. Marcus Ikenin, luennoitsijan, vieressä. Hänkin oli otettu 130 henkilön kuulijamäärästä. Hän jopa totesi, että Saksassa, joka on paljon suurempi maa, 100 henkilöä paikalla on saavutus.

Paljon päivän aikana tuli tietoa. Jotkut asiat ovat mielestäni toistamisen arvoisia:

FitLine-ravintolisiä kehitetään koko ajan, patentoitu NTC eli ravinteiden kuljetus 90-98 prosenttisesti solutasolle on aina ensimmäinen kriteeri. Kolmen perusta: 1) Tuotteet nautitaan nesteenä. 2) Tuote aina tehdään tuoreena. 3) Imeytyminen mahalaukusta pohjukaissuoleen 5-10 minuutissa. Näkyvintä se on Activizen “flash”-ilmiön kohdalla.

Tuotteiden Synergiassa on huomioitu ainesosasten paras mahdollinen yhdistely. Mutta myös huomioitu, mitä ainesosasia ei voi yhdistellä.

Mikromisellointi rasvaliukoisille ainesosasille saa aikaan, että rasvaliukoisista komponenteista saadaan vesiliukioisia. Rasvaliukoiset komponentit luonnollisella tavalla ympäröidään vesiliukoisella kalvolla.

Pätevät ja oikeaoppisesti toteutetut ja suunnitellut tutkimukset ovat osoittaneet, että 3-6 kuukautta päivittäin nautittuna antavat parhaan mahdollisen terveyttä edistävän tuloksen. Ravintolisät toimivat kokonaisvaltaisuuden pohjalta. Eli ei puhuta yksittäisitä tuotteista, vaan tuoteryhmävaikutuksista.

Kun 2.12. 2012 STEVIAN käyttö tuli luvalliseksi EU:n toimesta, valmiit tuotteet saatettiin käyttäjille. Riski oli siinä, kun kukaan ei oikeasti tiennyt, tuleeko ja koska laki astuu voimaan.

PM-ravintolisät sisältävät korkeimmat mahdolliset laatuvaatimukset. Jatkuva kontrolli tapahtuu kolmelta suunnalta, joista yksi on täysin ulkopuolinen. PM vapaaehtoisesti ylläpitää tarkkaa valvontaa ja kontrollia.
Doping-vapaat omaavat tuotteet ovat ehdottoman tärkeitä esimerkiksi olympiatason urheilijoille. Tarkistuksen voi tehdä: www.koelnerliste.com

Elämän erilaiset tilanteet vaikuttavat tietysti terveyteemme ja terveyshäiriöidemme määrään:

 • Hektisyys ja kiire
 • Pikaruoka
 • Teollisesti tuotetut elintarvikkeet
 • Liiallisen rasvan käyttö / totaalinen rasvan eliminointi ja liikaa makeisia, suolaa, nikotiinia, alkoholia
 • Liian vähän vitamiineja, kuituja, mineraaleja, hivenaineita, entsyymejä, vettä

Dr. Iken teroitti joka päiväistä D3-vitamiinin tarvetta ravintolisien muodossa.

Pohja terveydelle on suoliston oikea toiminta. Terveestä suolistosta välittyy enemmän tietoa aivoille kuin päinvastoin.

Tuotteistamme löytyvät patenttisuojat merkitsevät, että vastaavia tuotteita muut eivät saa markkinoille.

Activizen sisältämistä B-vitamiineista on hyötyä kaikkiin kehossa tapahtuviin, terveyttä edistäviin reaktioihin. Esimerkiksi B12-vitamiinin tärkeys korostuu iän myötä, koska sen imeytyminen vaikeutuu meidän vanhetessamme.
B-vitamiineista saatava energia takaa, että kaikki toimii, minkä pitääkin toimia. Ja jo yhdelläkin vitamiinilla on suuri vaikutus kehon toiminnan kannalta.

Illalla on hyvä nauttia mineraalit, Restorate, sillä yön aikana keho keskittyy mineraalitasapainon uusimiseen. Yöllä parhaiten tapahtuu palautumista ja puutteiden täyttämistä. Mineraaleista kromi vahvistaa insuliinin vaikutusta ja sinkki tukee aivotoimintaa
sekä hedelmällisyyttä ja lisääntymistä. 1700-luvulla elänyt Casanovakin sen tiesi varsin hyvin, kun aina ennen valloituksiaan täytti sinkkivarastonsa syömällä paljon ostereita.
Kehon oikea happo-emäs-tasapaino on kaiken A ja O. Veren pH:n tulee olla 7,35 – 7,45. Kehon tulee huolehtia ja varmistaa kaiken aikaa oikea pH puskurointisysteemillään, sillä jos vaikka veren pH laskee alle 7,35, niin siitä aiheutuu vakavat munuais- ja maksavauriot.

Oikeilla, solutasolle imeytyvillä ravintolisillä me autamme kehoa auttamaan itse itseään.

Lisää Ravinto-Akatemiassa opittua kertailen aina eri luento- ja infotilaisuuksissa tulevaisuudessa.

Blogiterveisin, Marita isomäki

Stressipohdintaa lukemani pohjalta

Stressitön muutaman päivän loma avaa ajattelukanavat pohtimaan stressin olemusta.

Stressikynnys on meillä jokaisella henkilökohtainen. Eri ihmiset vaativat eri määrän painetta, jotta stressireaktio ”taistele tai pakene”-reaktio käynnistyy. Kuitenkin on hyvä muistaa, että ilman haasteita, pikkupaineta, motivaatiota, kiihokkeita emme voisi oppia uusia asioita ja kehittyä. Elämässä stressin aiheuttajat, huolimatta ilmenemismuodoista, ovat haitallisia vain, jos ne ovat tarpeeksi intensiivisiä ja pitkäaikaisia aiheuttaakseen stressireaktiota meidän kehossamme.

Meidän kaikki aiemmat kokemuksemme, kasvuolosuhteemme, sairaskertomuksemme, koulutuksemme, treenaamismuotomme, asenteemme ja arvomme, jotakin mainitakseni, yhdessä vaikuttavat, miten helposti altistumme ulkoisille jännitteille, haasteille. Aivot välittömästi reagoivat kuhunkin tilanteeseen ja tekevät siitä vaatimus- ja uhka-analyysin. Se määrittelee tilanteen stressireaktiotason ja keho toimii sen perusteella.

Stressin alkaessa keho saatetaan fyysiseen valmiusvaiheeseen erilaisten kehossa tapahtuvien tärkeiden muutosten kautta. Kun taas stressi on ohi, kehossa tapahtuva lepovaihe eli palautumisvaihe huolehtii energian saannista esim. ruoansulatukseen ja puolustusjärjestelmän tarpeisiin tuhoamaan haitallisia, tulehduksia aiheuttavia bakteereita ja viruksia. Tässä monimutkaisessa säätelyssä suurena apuna ovat kemialliset aineosaset, hermovälittäjäaineet eli neurotransmitterit.

Mieleenpainuvimmassa esimerkissä edellä mainitusta toiminnasta on vertaus keskushermostosta ja autosta. Parasympaattista hermostoa voi verrata kaasuttamiseen ja sympaattista hermostoa jarruttamiseen. Jos kaasu on jatkuvasti pohjassa, lopulta jotain hajoaa. Jos taas jarrutamme kaiken aikaa, jotain hajoaa lopulta silloinkin. Auto toimii moitteettomasti, kun kaasu ja jarru toimivat tasapainoisesti sopusoinnussa.

Sama pätee keskushermostoonkin.

Puolustusjärjestelmään mennäkseni, miten se pystyy huolehtimaan, suojaamaan meidän terveyttämme, jos elämme jatkuvan stressin alla?

”Taistele tai pakene”-stressireaktio toimii periaatteessa palohälyttimenä. Kukaan meistä ei kestä, että se soi ja on kaiken aikaa päällä. Sen tarkoituksena on soida hätätilanteissa, kun on kyse henkemme pelastamisesta.

Kehomme siirtyessä ”taistele tai pakene” –tilaan, tapahtuu verenkierrossa huomattavia muutoksia. Esimerkiksi veri ei enää virtaa vatsaan auttamaan ruoansulatuksessa. Veri ei virtaa aivoihimme luomaan ajatuksia. Se ei kulje munuaisiin, eikä maksaan. Suurin osa verestä virtaa lihaksiin, sillä on taisteltava tai juostava. Tämä kaikki tapahtuu automaattisesti.

Näiden muutosten on tarkoitus pelastaa henkesi. Kuitenkin ne saattavat stressitilan vaan jatkuessa pitkään, vahingoittaa elimiä. Erityisesti huomionarvoinen asia on immuunijärjestelmämme tässä tilanteessa. Puolustusjärjestelmäämme muutokset vaikuttavat suoraan.

Me tulemme hyvin toimeen tietyn määräaikaisen stressin kanssa, ennen kuin jotain hajoaa. Kun ”stressitynnyri” täyttyy, heikoin lenkki murtuu. Kun palohälytin alkaa soida, aivoista lähtee viesti immuunijärjestelmälle. Immuunijärjestelmän solut vapauttavat hermovälittäjäaineet, joita hermosolut tarvitsevat. Niiden viesti on yksinkertaisesti: ”sulkeudu”, ”pysähdy”.  Jos puolustusjärjestelmämme lakkaa taistelemasta bakteereita, sieniä ja viruksia vastaan 5 minuutiksi, ei se mitään. Eikä sekään, että ruoansulatusjärjestelmämme lakkaa toimimasta 5 minuutiksi.

Ongelmana on, että elämme nykyään monilta osin jatkuvassa ”taistele tai pakene”-tilassa jatkuvista taloudellisista paineista johtuen. On suorituspaineita koulussa, vapaa-ajan harrastuksissa, paineita ylikuntoilusta, ylitreenaamisesta, vääristä elämäntavoista, vääristä työolosuhteista, on tavoitepaineita  töissä, ympäristöstä johtuvia paineita, imagopaineita, potilaiden kohdalla ylilääkityspaineita, vanhempien työn ja kodin tasapainotuspaineita, globaali elämä asettaa omat painensa jne… Aika ei yksinkertaisesti aina riitä eikä asiat vaan etene suunnitelmien mukaisesti.

Yksi kysymys, kun terveytemme on vaakalaudalla, on hyvä kysyä itseltään: ”Mikä stressi tämän aiheuttaa ja miten voin sen poistaa”? Stressi lamauttaa ensimmäisenä puolustus- ja itsehoitojärjestelmämme, jos se on joka päivänen kahlitsijamme.

Me kaikki tarvitsemme vahvan immuunijärjestelmän tuen pysyäksemme hyvässä kunnossa joka päivä.

Jaksan vielä viitata viime viikon blogitekstiini 14.4 järjestettävästä Akatemiasta ja upeaan tilaisuuteen saada ensikäden tietoa myös puolustusjärjestelmän vahvistamisesta. Vielä ehtii, kukaan ei jää ovien ulkopuolelle.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Tätä odotan enemmän kuin täysi-ikäiseksi tulemista aikanaan!

Wellness on päivän ehdottomasti kuumin nimi. Se koostuu aktiivisesta elämäntavasta, ravinnosta, stressistä sekä ympäristöstä ja ihon kunnosta. Aktiivinen elämäntapa ottaa ohjat käsiinsä, stressi purkautuu säännöllisellä rentoutumisella ja ulkonäöstä huolehtiminen antaa säteilyä ulospäin,  ja se kantaa menestykseen monessakin mielessä.

Ihanteellisen ravinnon edut ovat ne arkielämän itsestäänselvyydet, joiden tärkeys vasta huomataan, kun ne ovat menetetyt:

 •          terveys
 •          positiivinen elämänasenne
 •          elämäntäyteiset vuodet loppumetreille asti
 •          riittävä tarmo ja suorituskyky
 •          tehokas aineenvaihdunta, mikä heijastuu säteilevänä ulkonäkönä
 •          syvä, virkistävä unen laatu
 •          terävä keskittymiskyky.

Ihanteellisella ravinnolla on vaikutus kaikkiin terveyshäiriöihin ja sairauksiin:

 •   ennalta ehkäisevässä mielessä
 •   nopeuttaa sairauksista toipumista
 •   erilaiset sairauteen liittyvät oireet tulevat lievempinä.

Korkeassa verenpaineessa katse siirtyy suolaan ja rasvan määrään sekä laatuun.

Sydän- ja verisuonitaudit liitetään liialliseen energiansaantiin ja rasvan määrään.

Allergioissa suolisto kääntyy itseään vastaan.

Diabeteksessa puheenaiheena ovat hiilihydraatit, ylipaino, rasva ja sokeri.

Kihdissä keskipisteenä ovat eläinvalkuaiset ja virtsahapon aiheuttama  ison varpaan niveltulehdusalttius. Olutkin voi olla siellä aiheuttajana.

Stressi on varsinainen mineraalisyöppö.

Suolistosairauksien yhteydessä aina puhutaan kuiduista, kasviksista, kahvinjuonnista, stressistä, alkoholista, makeasta, rasvasta, tupakasta.

Masennus huutaa soluvitaaliaineita, B-6-vitamiinia erityisesti, tryptofaania, koska sen lopputuotteena on serotoniini. Hyvänä apuna toimivat niasiini ja päivänvalo.

Reuma tuo mieleen erilaiset antioksidantit: C-vitamiini, E-vitamiini, A-vitamiini, beta-karoteeni ja sinkki ja seleeni. Päivässa suositeltavaa on syödä 5-7 annosta salaattia, hedelmiä, vihanneksia, marjoja ja täysjyvätuotteita takaamaan riittävä määrä antioksidantteja ruoasta (yhtä annosta vastaa esimerkiksi yksi omena).

Syöpä kulkee käsi kädessä aggressiivisten vapaiden radikaalien kanssa. Ne aikaan saavat ketjureaktion, joka huipentuu solujen ohjelmayksiköiden vaurioitumiseen. Tähän samaan kategoriaan voidaan yhdistää lähes 50 muuta sairautta, mm. infektiosairaudet, harmaa kaihi, suolistosairaudet, Alzheimer ja vielä vanheneminenkin. Täyspainoinen ravinto toimii ennalta ehkäisevästi, ylläpitää terveyttä laittamalla vapaat radikaalit kuriin.

Tuki- ja liikuntaelimet eivät vahvistu ylipainosta.

Osteoporoosissa päällimmäisenä ajattelemme kalsiumia ja D-vitamiinia, kun luun haurastumista ilmenee.

Korkea kolesteroli on tänä päivänä yhä nuorempien kiusana. Geneettisen perimä voi olla taustalla. Oikea ravinto ja antioksidantit ovat tukitarpeita. Ruoan tarkoitus on antaa päivittäin kaikki se, mitä keho ja elimistö tarvitsee pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana. Näin keho voi auttaa itse itseään. Ravintoaineet toimivat näin vain, jos pääsevät soluihimme täyttämään tehtävänsä. Vitaaliainetarve kasvaa jo yksistään siitä, että 70 biljoonaa soluamme uusiutuvat kaiken aikaa säännöllisesti. Kyseessä on Anti-Aging eli nuorekkuus. Terveys on ainutkertaista, ja viime kädessä vastuu siitä on meidän.

Kiinnostuitko? Aiheesta lisää ja perinpohjaisemmin kokonaisen päivän! Juuri Sinua varten on järjestetty koulutustilaisuus lauantaina 14.4. Helsingissä. Saamme kuulla kansantajuisesti ravinnosta, hyvinvoinnista ravitsemuksen ja kantasolututkimuksen asiantuntijalta Dr. Marcus Ikeniltä, Saksasta. Tulkkaus järjestetty. Lopussa on aikaa varattu kysymyksille. Mainittakoon hänen erikoisalansa kunto- ja kilpaurheilu.

Minä olen paikalla – ja totean, että kyllä odottavan aika on pitkää. Vain paikan päällä kuulemme omin korvin, mitä Dr. Ikenillä on kerrottavaa, mitä ei koskaan toinen voi täysin toiselle välittää. Meillä kaikilla on oma tapa omaksua asioita.

Nyt kannattaa tehdä ennakkoon suunnitelluille päällekkäisyyksille muutoksia, sillä tämä päivä on yksi niitä elämän unohtumattomia, joka siirtää vuoria. Siellä on pakko istua korvat höröllä.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

(kuva lainattu)