STEVIA

Joulun pyhinä on lähes mahdotonta välttyä makealta, koska sitä löytyy jos missäkin muodossa. Kun ajattelemme sokeria, usein mieleen juolahtaa sen lihottava vaikutus, ja vielä pahempaa riski sairastua sokeritautiin. Monilla kieltämättä on ongelmia sokerin kanssa – puhutaan jopa sokeririippuvaisuudesta. Ennen söimme gramman kaksi sokeria päivää kohden, tänään hurahtaa hyvin helposti 100 grammaa päivässä. Yksistään sokeripalassa on 14 kaloria, kahvikupilliseen helposti tipautetaan 2 palaa sokeria. Jos juomme 4 kupillista kahvia päivässä, tästä tulee 112 kaloria per päivä.

Nyt sanon pari sanaa Steviasta, koska se on mitä ajankohtaisin.

(kuva lainattu)

Stevia on kasvissuku, johon kuuluu noin 240 kasvia. Stevia rebaudiana-kasvista saadaan makeutusaine Steviaa. Esimerkiksi Japanissa Steviaa on käytetty makeutusaineena noin 40 vuotta ja hyväksytysti elintarvikkeiden lisäaineena myös Sveitsissä ja Yhdysvalloissa. Stevian, tämän Paraguaissa luonnonvaraisena kasvavan kasvin, Euroopan Komissio hyväksyi makeutusaineeksi marraskuussa 2011 ja sen käyttö EU:ssa laillistettiin 2.12.2011.

Steviaa on kutsuttu makeayrtiksi – Hunajalehdeksi. Vihreitä lehtiä voi käyttää sellaisenaan tai keitettyinä.

Kieltämättä Stevian käytöstä on mainitsemisen arvoisia etuja verrattuna valkoiseen sokeriin:

 •          tarpeeton sokerin käyttö vähenee – mikä puolestaan vähentää insuliini – ja verensokerivaihteluita,
 •          kariesmuodostus ehkäistyy, minimoidaan hampaiden reikiintymistä – Steviahan on pH-arvoltaan neutraali,
 •        Stevia on 30 x makeampi kuin sokeri, vaan sisältää kaloreita 0,
 •          Stevian käytöstä pitkällä tähtäimellä voi sanoa, että se hillitsee makeanhimoa ja ehkäisee elimistön negatiivisten bakteerien ja sienten kasvua,
 •          Stevia on sydänystävällinen, samoin suolistoystävällinen,
 •          Stevian käyttö vahvistaa haiman toimintaa,
 •          Stevia tasaa verenpainetta,
 •          Stevia on oiva painonhallinnassa hillitsemään stimulanttiriippuvuuksia                (alkoholi,  tupakka esim.)

Tärkeää on tietää, että Stevia ei reagoi lääkeaineiden kanssa. Sivuvaikutuksia tai kontraindikaatioita ei ole todettu. Annostelu maun mukaan. Kun Steviaa on valittavissa, kannattaa kokeilla.

Olin eilen illalla tapaninpäivävierailulla. Mainitsen, koska luonto järjesti aivan ensikertaiset kokemukset. Niin Espoossa ei ensilunta ollut missään, mutta sen sijaan kokemus sinänsä syntyi, kun jo tunteja kestänyt sähkökatkos toi omat tunnelmalliset piirteensä tapaninpäivän viettoon. Joulutortut oli tarkoitus lämmittää, vaan ei. Kahvia sen sijaan lähdettiin metsästämään kilometrien päähän, missä vielä sähköä oli saatavilla. Oli pakko ottaa suunnitelma B käyttöön useasti. Mutta ei nuotion sytyttäminen tullut mieleen, koska sijainti oli sen verran keskeinen. Iloista tunnelmaa ei sähkökatkos kyennyt latistamaan, päinvastoin. Kun kahvi oli lämmintä, kylmät joulutortut maistuivat hyviltä lämmittämättä.

Tämäkin joulu oli ihana ja lämminhenkinen, kiitos.

Mukavaa Vuoden 2011 loppua!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

A few words about Stevia

 • 2.12.2011 was the use of Stevia legalized in the EU, before that it was used as a sweetener for example in Japan, Switzerland and the US.
 • you use less unnecessary sugar – your blood sugar level changes less
 • Stevia is neutral so your teeth feel better
 • it’s 30 x sweeter than sugar and has 0 calories
 • it’s heart-friendly
 • blood pressure is more even
 • it helps when you are controlling your weight
 • no side affects
 • doesn’t react with medicine

You should at least try it!

 

Några ord av Stevia

 • 2.12.2011 legaliserades Stevias användning inom EU, före detta använde t.ex. Japan, Schweiz och USA den som sötningsmedel
 • du kan använda mindre onödigt socker – ditt blodsocker nivå varierar mindre
 • Stevia är neutral dvs. dina tänder mår bättre
 • den är 30x sötare än socker och innehåller 0 kalorier
 • den är hjärta-vänlig
 • blodtrycket varierar inte så mycket
 • den hjälper när du kontrollerar din vikt
 • inga sidoeffekter
 • reagerar inte med mediciner

Du borde prova dig själv!

KINKKUA, LOHTA, JUUSTOJA, TORTTUJA, PIPAREITA, SUKLAATA…

Jouluna herkutellaan, ihan luvan kanssa. Kaloreita ei lasketa.

On kaksi vaihtoehtoa selvitä joulusta tyytyväisenä. Molemmat ovat tavallaan ihania.

Toinen tuo parhaat nautinnot ja onnen tunteet heti, kun nauttii kaikkia herkkuja niin paljon kuin sielu sietää ja silmät ohjaa. Toinen vaihtoehto taas antaa suurimmat onnen tunteet vasta joulun jälkeen, kun huomaa, että vaatteet eivät kiristä eikä vaaka herjaa syödyistä kiloista.

(kuva lainattu)

Joulun ajan mukavuutta voi lisätä helpottamalla kehoa, jotta se selviää kiitettävästi joulun herkkupaineista ilman turhia närästyksiä, pöhöjä tai turvotuksia.

Kun ruokajuomana aina raskaan aterian lomassa valitsee FitLine-Basicsin tai jotta asia vaan yksinkertaistuu, Powercocktailpussin, ja tietysti veteen sekoitettuna, niin kummasti ruoansulatus helpottuu. Vatsa ei turhaan pömpötä eikä vyötä tarvitse höllätä. Akuuttiin närästykseen voi kokeilla lämpöisessä vedessä kukkuteelusikalliset Basicsia ja Solunsuojaa. Jos kerta ei riitä, toistosta on apua. Olen saanut edellisinä vuosina kiitosta, minulle on ylistetty, kuinka Activize Oxyplus-juoma herkkujen lomassa tehostaa rasvanpalamista. Turvotustakin ilmennee, kun jouluaika on sitä istumista ja seurustelua tai sitten yleistä löhöilyä notkuvien herkkupöytien lomassa. Restorate-juomaa (1 tl) kannattaa juoda aina välillä janojuomana. Olen itse huomannut, kuinka se vähentää jouluturvotuksia. Lisäksi Restorate-juoma on oivallinen ylensyömisen liikahappoisuusoireisiin. Ja miksei myös tehokas ”fifti-fifti”-juoma, eli yhtä paljon Restoratea ja Activizea. Minulle jouluun aina kuuluu jouluglögi. Nyt olen siirtynyt AC-Tea Punch-jauheeseen lämpöiseen veteen sekoitettuna, tietysti jauhetta maun ja hetken mukaan. Sanoisinko, että iloinen asia tässä on, kun en luovu glögistä, niin nyt voin nautiskella terveellistä sekä vähäkalorista, ja ainakin yhtä hyvää glögiä, kuin muinakin vuosina. AC-Tea Punch-glögi on minun joulujuomani numero yksi: 1-2 tl jauhetta kuumaan veteen, rusinoita, mantelilastuja, ja punaviiniä pohjalle, kun ei tarvitse enää lähteä autonrattiin. Tämä toivottavasti on Sinunkin joulun aikasi uusi seurustelujuoma. Kannattaa kokeilla Pipareiden ja Briejuuston ja viikunahillon kanssa.

No, kumman ihanan tavan valitsetkin nauttia täysin siemauksin joulun herkuista, se pitää tehdä hyvällä fiiliksellä, eikä kaloreita lasketa.

Joulun valoja, hyvää oloa, hyvää mieltä, iloa ja rakkautta!

Joulutervehdyksin, Marita Isomäki

 

It’s Christmas time which means time for eating! No calorie counting! You have two options with dealing with the amount of food infront of you. You can eather just eat as much as you want. Or you can eat as uch as you want and yet fit in to your clothes after Christmas.

Use Powercoctail-bags to ease your digestion. Your stomach won’t feel so bloded. I’ve heard that Activize really helps with the fat burning during this time of the year. Because Christmas is mainly about sitting down and socializing, it’s easy to feel a little bloded from time to time. One teasoon Restorate with a glas of water taken from time to time helps.

For me it wouldn’t be Christmas without mulled wine. Luckily I can now drink Ac-Tea-Punch which gives me the same fealing of Christmas without the calories: 1-2 teaspoons to hot water, a little redwine with raisins and almonds. You should try it!

How ever you choose to spend your Christmas I hope really enjoy it! And remember: no calorie-counting!

 

Julen är här, och det menar att det är dags att äta! Men man får inte räkna kalorier! Du har två alternativ hur du kan njuta av all mat. Du kan äta så mycket som du vill eller äta så mycket som du vill men åndå rymmas till dina kläder efter julen.

Anvand Powercoctail-påsar till att hjälpa din matsmältning. Jag har fått tipsar på att Activize hjälper med att bränna fett snabbare under julen. Eftersom man sitter och socialiserar mycket under jultiden, är det lätt att känna sig lite svullen. Då ska du ta en tesked Restorate med vatten och dricka det då och då.

Till meg hörs glögg till julen. Lyckligen kan jag nu dricka Ac-Tea-Punch som ger mig den samma känslan om julen utan kalorierna: 1-2 teskedar till het vatten, litte rött vin med russin och mandlar. Jag verkligen rekommenderar!

Hur Du sen bestämmer dig att äta på julen, hoppas jag att Du njuter av det! Och kom ihåg: man får INTE räkna kalorier!

Iho kirkkaaksi!

Vihdoinkin uusin Bodaus-lehti (nro 8/2011) on ilmestynyt! Sieltä löytyy nimittäin heleän, hyvinvoivan ihon salaisuudet paljastava viiden sivun mittainen artikkeli, jossa olen toiminut asiantuntijan roolissa. Tein sen eteen töitä kokonaisen päivän.

Yleisesti ehkä kuvitellaan, että ihon hoito on pelkästään ulkoisesti voiteiden avulla. Suurempi merkitys on kokonaisvaltaisella ihon hoidolla, joka tähtää myös ihon sisäiseen hyvinvoinnin huolehtimiseen. ”– se, mitä näemme peilistä, ei yksin kerro ihon kauneudesta ja hyvinvoinnista.” Puhuttaessa ihon terveydestä usein jätetään huomiotta optimaalisen ravinnon ja liikunnan merkitykset.

Ihon hyvinvointi heijastaa koko kehon terveydentilaa. Iho-ongelmat syntyvät sekä puutteellisesta liikunnasta että vääränlaisesta ravinnosta. Riittävä ja säännöllinen liikunta, erityisesti ulkona tapahtuva, on erinomaista ihonhoitoa, sillä ”se aktivoi sisäeritysrauhasten toimintaa” ja parantaa verenkiertoa. Hyvä kuitenkin muistaa, että urheilun yhteydessä tapahtuva jatkuva hikoilu ja suihkussa käyminen kuivattavat ihoa, joten kannattaa investoida sopiviin mietoihin pesuaineisiin.

Ravintoaineiden kohdalla selvitän artikkelissa erikseen jokaisen kohdalla, millaisia vaikutuksia niillä on ihon terveyteen ja mistä niitä saa. Käsittelen mm. eri vitamiineja ja mineraaleja – veden vaikutuksia unohtamatta. Tarkemmat selostukset löytyvät artikkelista.

Sivuan myös hieman ihon pahimman vihollisen, ultraviolettisäteilyn, vaikutuksia ihoon. Kerron lisäksi hieman suoliston kunnon yhteydestä ihon hyvinvointiin: ”happamoittavat aineenvaihduntajäämät ja myrkyt aiheuttavat iholle ärsytyksiä, tulehduksia ja couperosa-ihoa”. Ehdottomasti on muistettava, että hyvään ihonhoitoon kuuluu myös suolistosta huolehtiminen.

Artikkelista löytyy lisäksi konkreettisia ulkoisen ihonhoidon vinkkejä kuuden kohdan listan muodossa. Käsittelen eri ihonhoitotuotteiden merkityksiä ja käyttötapoja. Esimerkiksi hyaluronihapon vaikutuksesta iho näyttää kirkkaammalta.

Jos kiinnostuit ja haluat tietää asioista enemmän ja tarkemmin, uusimman oman kopion Bodaus-lehdestä voi käydä ostamassa lähimmästä kaupan lehtihyllystä!

Erittäin viihtyisää joulunalusviikkoa toivottaen,

Marita Isomäki

 

I was an expert on a five-page article about skin care to a magazine called Bodaus. My point in a nut shell was that skin care is not only about taking care of it from the outside with lotions, for the most you have to consider the inside aswell: what you eat, how much you drink, if you’re stressed, how much time you spend outside: these are just a few examples that have a lot to do with your skin’s healt. In the article I talk about skin care from many aspects and give clear examples on how to do it!

 

Jag var  en expert på en fem sidig artikel om hys välmående på en idrotts magazin Bodaus. Jag berättade hur maten, solen, idrottning osv. påverkar hys hälsa. Det handlar inte bara alttså om olika cremer, viktigt är det vad händer på inre sidan. Jag gav också konkreta examplar om hur man kan ta hand om sin hy på både inre och yttre sidan!

Vastakysymyksellä pelastat kiperät tilanteet

 

Istuin bussissa matkalla Espoosta Helsinkiin. Äiti alle kouluikäisten tyttärensä ja poikansa kanssa muistelivat kesän kivoja uintireissuja viereisellä penkillä. Enkä voinut olla kuulematta, kun poika kysyi äidiltä ihmetellen, minkä takia hänellä siskon tapaan ei ole uimapukua, vaan aina uimahousut. Jaa, mietin, mitähän äiti mahtaa vastata. ”Oletko koskaan nähnyt muiden poikien käyttävän uimapukua?” Hm… kun et tiedä mitä vastata, esitä vastakysymys. Hyvä.

Karvanpoistolaser on miellyttävä laite haitallisten ihokarvojen poistoon, etenkin kun haluat pysyvämpiä tuloksia. Töissä näin pimeään aikaan olen saanut kiitettävästi käyttää tätä hoitolaitetta. Parikymmentä vuotta sitten häiritsevät ihokarvat poltettiin pysyvästi siten, että työnnettiin kultaneula karvatuppeen ja poltettiin karvan kasvuaihe. Nyt siis kerran kuukaudessa tehdään Laserkäsittely käsiteltävälle alueelle, mm. säärille, kainaloille, kasvoille, käsivarsille, puolen vuoden ajan. Karvat tulee aina laseroida niiden kasvuvaiheessa, mistä johtuu useat hoitokerrat. Nykyinen menetelmä on ehdottomasti hellävaraisempi täysin kivuttomana.

Viime lauantaina oli Helsingissä tunnelmallinen Joulu-Akatemia. Kerrassaan ihanaa, kun ihmiset olivat jaksaneet tulla pitkienkin matkojen takaa juhlistamaan päivää. Aikainen aamuherääminen mm. Lappeenrannassa tässä pimeydessä ja vielä autolla-ajo kello yhdeksitoista Helsinkiin on kunnioitettava saavutus. Pitää muistaa, että juhlatunnelma ei synny ilman juhlaihmisiä.

Tilaisuudessa todettiin, kuinka Saksan emoyritys, PM International Ab, on tänään 18 vuotta vanha eli täysi-ikäinen. Tänä päivänä ei yksi ammatti enää riitä , tarvitaan monia ammatteja, jotta selvitään kunniallisesti. PM tarjoaa huikeat ammatilliset mahdollisuudet, jossa kaikki ovat samanarvoisia. Ei tarvita mitään alkupääomia, vaan palava halu ja 5 tuntia viikossa osa-aikaisesti riittävät. Ansiot kasvavat tekemisen kautta, samoin taito. Tämä lienee huomion arvoista tänä päivänä, jolloin työmarkkinoilla kaikki ajetaan alas. Wellness-teollisuus tänä päivänä on rajussa kasvussa, samoin kosmetiikkateollisuudessa liikkuu suuret rahat.

PM:ssä tuotteiden hinnat ovat pysyneet jo vuosia samoina. Todettiin, miten Saksassa esim. lihan hinta on noussut 30%, voin 52%, hygienian 80%, öljyn 100%, kaasun 94%, sähkön 92%. Tässä kuussa FitLine-tuotteet saa vielä vanhaan hintaan, vaan 1.1.2012  jälkeen hinnan korotus on 3-5%.

Joulu-Akatemian puheosuuksien päätyttyä sisääntuloaulassa punaisilla samettiliinoilla kuulijoita odotti herkullinen noutopöytä ruokajuomineen. Kahvitarjoilu sen sijaan oli koko päivän käytettävissä. Päivä päättyi klo 18 iloiseen ja innostuneeseen puheensorinaan.

Maanantaina lensin Ouluun pitämään Kosmetiikka-Akatemiaa. Oulussa on lunta, kuten meillä vuosi sitten täällä etelässä. Kyllä oli kaunista, kunpa saataisiin tänne eteläänkin lunta maahan, edes 10 cm. Lumi ja jouluvalot mielestäni kuuluvat yhteen.

Vaikka oli maanantai-ilta ja joulukiireitten aika, akatemiapaikan tuolit juuri ja juuri riittivät.  Myös Oulussa luentoni lomassa osallistujille tarjottiin erilaisia herkkuja. Luennon jälkeen BeautyLine-kosmetiikkatuotteista ensimmäisinä hyllyistä taisivat loppua Aprikoosinkiviöljyvoide ja Soft Peeling-kevytkuorinta. Sain kuulijat ymmärtämään naamioiden merkityksen suomalaiselle iholle tähän vuoden aikaan. Tarpeen mukaan täyteläisyyttä voi lisätä esim. sekoittamalla juuri tätä  aprikoosinkiviöljyvoidetta joukkoon, samoin eri voitteitten joukkoon. Menekkiä oli rypyntappajalle, Duo Lift Finish-tuotteelle, samoin ihon korsettituotteelle, 12-h:n seerumille.

Voi että, BeautyLine-tuotteet ulkoisesti ja FitLine-tuotteet sisäisesti aikaansaavat sen, mitä me kaikki haluamme: ihosta tulee heleä ja hyvinvoiva, ihon nuorekkuus säilyy.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

 

Last Saturday we had Christmas Academy right here in Helsinki.There were many people who had come from far-away places. The celebration won’t be the same without party people! We celebrated PM International Ab’s 18th birthday. PM offers many opportunities for people from different professions. This is very good considering the economical situation in Europe.

For years the prices have been practically the same. At the same time as an example meat’s prices have risen 30 %. But note: starting 1.1.2012 the prices will raise 3-5 %.

 On Monday I flew to Oulu to have a Cosmetic Academy. The chairs were barely enough even though it’s Christmas time. It’s important to remember that the skin is to be taken care of both from the inside as well as from the outside.

 

Förra lördagen hade vi Jul Akademin här i Helsingfors. Folk hade kommit från flera olika ställen, några lite närmare än de andra. Festatmosfären behöver mycket folk för att lyckas. Vi firade PM International Ab:s 18:e födelsedag. PM behöver och ger möjligheter till arbetare från flera olika professioner. Med tanke på Europas ekonomiska läge nu är detta väldigt viktigt.

Priserna har varit på samma nivå flera år. Samtidigt har t.ex. köttets pris höjts 30 %. MEN från 1.1.2012 ska priserna stiga 3-5 %.

På måndagen flög jag till Uleåborg för att hålla Kosmetik Akademin. Platserna nästan inte räckte trots att det är jul tid. Det är viktigt att komma ihåg att när man tar hand om hyn, behövs det skötande på både inre och yttre sidan.

Joulu on lahjakorttien aikaa!

Lähdinpä maanantaina Tukholmassa käymään muutamaksi päiväksi. Hämmästyksekseni havaitsin, että ilmassa oli paljon enemmän joulun tuntua kuin meillä täällä Suomessa, vaikka maassa ei ollutkaan vielä lunta. Koko kaupunki oli koristeltu hehkuvin jouluvalaistuksin, ja koska pimeä tuli jo kolmen jälkeen iltapäivällä, sai valoja ihastella pitkin alkavaa iltaa. Kauppojen jouluikkunat kutsuivat luokseen niin lapsia kuin aikuisiakin. Kävimme jopa tiistaiaamun joulumarkkinoillakin. Ihanaa, ihanaa!

Huomasin myös, että ihmiset pukeutuvat siellä paljon talvisemmin kuin täällä. Karvahupullisia toppatakkeja ja turkiksia vilisi silmissä kaikkialla. Ilmapiiri oli erittäin kansainvälinen, tosin suomea kuuli puhuttavan vähän joka nurkalla. Emme siis todellakaan olleet ne ainoat suomalaiset, jotka olivat keksineet lähteä nauttimaan Tukholman antimista näin ennen joulua.

Tukholman jouluisesta tunnelmasta inspiroituneena haluan tarjota asiakkailleni seuraavanlaisen jouluisen tarjouksen – joka tosin jatkuu vielä joulunkin jälkeen: tehdessäsi yli 200 euron kertaostoksen (hoito, tuoteostos, lahjakortti jne.) Terapiahuone Marita – kauneushoitolassa, saat 40 euron arvoisen lahjakortin, jonka voit käyttää seuraavan hoitokerran yhteydessä.

Tukholma tarjosi minulle pientä piristystä arkeen. Jos ei ole mahdollisuutta lähteä hakemaan vaihtelua ulkomailta, voi tätä tarjousta hyödyntämällä saada vähän luksusta omaan arkeen ihan koti-Suomestakin!

Tunnelmallista joulunodotusta kaikille ja tervetuloa tutustumaan kauneushoitolani valikoimiin!

Blogiterveisin, Marita Isomäki

Kummitäti ja -poika

Parikymppisestä minulla oli ihana toinen perhe tulevan kihlattuni kautta. Meistä tuli hänen veljensä vanhimman pojan kummeja. Kuitenkin, kuten käydä saattaa, tiemme erosivat tämän kihlattuni kanssa, ja siteet kummipoikaani näin ollen katkesivat tyystin.

Työn kuvaani nykyään kuuluu, että ajelen ympäriinsä paikkakunnalta toiselle pitämässä ravinto- ja FitLine-tuoteiltoja. Niinpä sitten tapahtui tässä ihan hiljan, että kun avasin sähköpostini, löysin sieltä oheisen valokuvan.

 

 

 

Sen oli lähettänyt kummipoikani vaimo, joka oli ollut minua kuuntelemassa. Kertoessaan miehelleen asiasta, hän oli todennut: ”Maritahan on minun kummitätini!” IHANAA…IHANAA… kaikkea mahtavaa voi tapahtua!

Kerronpa ihmisen kokonaisvaltaisuudesta käytännön kokemuksen kautta, mikä tapahtui tällä viikolla. Asiakkaani, alle nelikymppinen nainen, kävi ensimmäisen kerran vyöhyketerapiassa jo viime viikon alussa, koska hänen iskiashermonsa säteili ikävästi estäen lähes istumisen ja kävelyn. Mielenkiintoista silloin oli, että hän aluksi valitti yli viikon kestänyttä epätavallista palelua  ja viluttamista. Kerroin  hänelle, että oletettavasti hänellä oli virusflunssa kehittymässä, minkä  testasin kinesiologisen testin avulla. Viruksen torjuntaa yleensä tehoavat erinomaisesti Sanumin Immunobiologiset valmisteet, jotka suosittelin hänelle mukaan vyöhyketerapiahoidon päätyttyä. Uusintakäynti oli siis tällä viikolla. Käynnin alussa hän hämmästyneenä kuvaili, kuinka jo yhden vyöhyketerapiakäsittelyn jälkeen iskiashermo ei enää oireillut, vaan hän pystyi kävelemään ilman kipuja kotiin. Virus poistui hänestä luonnollisen päivän, pari kestävän kuumeen kautta, mistä olin häntä tietysti varoittanut etukäteen. Samalla hänen suolistonsa tyhjeni täysin päivän mittaisen ripulin kautta, eli virus liittyi ruoansulatuskanavaan. Oman elimistön itsehoitojärjestelmät huolehtivat, että iskiashermo oli rauhoittunut ja samoin vilutukset tipotiessään. ”Kyllä ihminen on todella kokonaisvaltainen paketti”, asiakkaani kummasteli vyöhyketerapiakäsittelyn lomassa.

Tämän jälkeen ovikello soi, ja siellä seisoi äiti kahden tyttärensä kanssa, 2- ja 4-vuotiaat. He tulivat noutamaan All-in-1000- jugurttijauhetta pari laatikollista. Niin, tämä äiti oli läpikäynyt ennen homeopatiakonsultaatioitani useita lapsettomuushoitoja. Ystävän suosituksesta toivonsa menettäneenä vuosia  kääntyi asiassa minun  puoleeni.  Ja siinä he, äiti ja lapset, seisoivat onnellisina. Äiti kertoi ensi syksynä palaavansa takaisin työelämään. Kaipasikin jo aikuisten seuraa, kun oli vuosia jo ollut kotona hoitamassa lapsiaan.

Olin vielä sen päivän päätteeksi sopinut pitäväni seniorikerholle painonhallinta-aiheisen luennon. Lähes 50 vireätä senioritarta ja senioria istuivat mukavasti pöytien ääressä kuuntelemassa. Osa heistä jopa teki muistiinpanoja. Se vanha totuus, että päivän aikana syödyt kalorit pitää kuluttaa, jotta paino ei pääse nousemaan, pitää edelleenkin paikkansa. Kohti kultaista ikää tultaessa aineenvaihdunnan hidastuminen jo asettaa lisähaasteita painonhallinnassa. He jäivät sinne suunnittelemaan kahvikupin ääressä yhteistä Tallinnan matkaa,, kun minä läksin kotia kohden.

Blogiterveisin, Marita Isomäki

PS. Oletko kiinnostunut ihon hyvinvoinnista? Tämän kuun alkupuolella ilmestyvässä BODAUS-lehdessä olen toiminut asiantuntijana jutussa, joka käsittelee ihon hyvinvointiin liittyviä asioita.